Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Ο φόβος της τρομοκρατίας «κρατά» πολλούς Ιταλούς εντός συνόρων

 

 

Διακοπές στη χώρα τους επιλέγουν να κάνουν την περίοδο των γιορτών αρκετοί Ιταλοί φοβούμενοι πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες, μετά την «επίθεση» με φορτηγό σε αγορά του Βερολίνου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση το 27% των ερωτηθέντων αποφάσισε να μην περάσει τις γιορτές στο εξωτερικό για να μην εκτεθεί σε τυχόν κινδύνους, ενώ το ποσοστό όσων αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν εκτός Ιταλίας για λόγους ασφαλείας ανεβαίνει στο 41% στην περίπτωση των νέων, ηλικίας από δεκαοκτώ μέχρι είκοσι τεσσάρων ετών.

Μεγάλο ποσοστό του ιταλικού λαού θεωρεί πως οι μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες είναι πλέον σαφώς πιο επικίνδυνες απ’ ότι τα μικρά αστικά κέντρα και τα χωριά. Για το λόγο αυτό το 80% από τα εντεκάμιση εκατομμύρια πολιτών, που τις ημέρες αυτές επέλεξε να ταξιδέψει, διάλεξε προορισμούς εντός της Ιταλίας.

Παράλληλα, όμως, το 75% των Ιταλών φοβάται ότι μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο, μπορεί να ακολουθήσει και άλλη, αυτή τη φορά σε κάποια ιταλική πόλη. Σε ό,τι αφορά τους πιθανότερους στόχους, οι περισσότεροι ανησυχούν για τις ευρύτερες περιοχές της Ρώμης και του Μιλάνου.

 

Πηγή: www.dw.com

 

Post Tags
Share Post