Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Ντίνος Φραντζεσκάκης: Σε δύο χρόνια η αεροπορική βιομηχανία θα επανέλθει στα προ κορονοϊού επίπεδα

H αεροπορική βιομηχανία για να επανέλθει στα προ κορoνοϊού επίπεδα θα απαιτηθούν τουλάχιστον δύο χρόνια με όλες τις παράπλευρες απώλειες, κλείσιμο αεροπορικών εταιρειών, σύμπτυξη πτητικών προγραμμάτων, κ.ά.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Ντίνος Φραντζεσκάκης, o διευθύνων σύμβουλος της Discover The World στην Ελλάδα και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών (ΣΑΑΕ), σε συνέντευξη που παραχώρησε στο metaforespress.gr.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φραντζεσκάκης είπε:

 

– Βιώνουμε μια κατάσταση, οι συνέπειες της οποίας στις αερομεταφορές είναι 100 φορές πολλαπλάσιες από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου. Είναι τέτοια η «καταστροφή» που η επανάκαμψη κρίνεται αμφίβολη. Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών έχουν καταποντιστεί, τα ταμειακά διαθέσιμα έχουν «εξαφανιστεί» και οι οφειλές είναι δυσθεώρητες. Οι αεροπορικές εκτιμάται ότι οφείλουν 35 δισ. δολ. σε ακυρωμένα εισιτήρια και μη έχοντας τόσο μετρητό να επιστρέψουν, δίνουν στο επιβατικό κοινό κουπόνια (vouchers).

– Εάν υποθέσουμε ότι, το 2021, βρεθεί κάποια θεραπεία ή το εμβόλιο, για να πάρει μπροστά η αεροπορική βιομηχανία και να επανέλθει στα προ κορoνοϊού επίπεδα θα απαιτηθούν τουλάχιστον δύο χρόνια, με όλες τις παράπλευρες απώλειες (κλείσιμο αεροπορικών, σύμπτυξη πτητικών προγραμμάτων, κ.ά.).

– Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα, γεννιούνται πολλές απορίες. Πως οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους θα πετάξουν, όταν – όπως φαίνεται – υποχρεωτικά θα θεσπιστούν κενές θέσεις; Εκτιμώ ότι θα επιλέξουν την παράταση της καθήλωσης του στόλου τους.

– Πάντως, εάν υπάρξουν θετικές εξελίξεις μέχρι το προσεχές φθινόπωρο, τότε θα «σωθεί» η τουριστική σεζόν της επόμενης χρονιάς.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Φραντζεσκάκη στο metaforespress.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media