Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Νοικιάστηκε η μαρίνα της Χίου για 40 χρόνια

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), έκανε χθες αποδεκτή τη βελτιωμένη προσφορά του επενδυτικού σχήματος «AVLUM ENTERPRISES COMPANY LIMITED – ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΗΛΙΑΣ Δ. ΤΕΦΑΣ ΝΑΥΠΗΓΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε – ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Α.Ε. ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ» για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας της Χίου (φωτογραφία) για 40 χρόνια.

Η βελτιωμένη οικονομική προσφορά ανέρχεται σε τουλάχιστον 6.213.615 ευρώ, αποτελούμενη από εφάπαξ τίμημα 600.000 ευρώ και ετήσια αμοιβή παραχώρησης πλέον ποσοστού επί των ετήσιων εσόδων της μαρίνας.

Η μαρίνα της Χίου κατασκευάστηκε στο τέλος της δεκαετίας του 1990, αλλά παραμένει μέχρι σήμερα μη λειτουργική και αναξιοποίητη.

Το επενδυτικό σχήμα που νοίκιασε τη μαρίνα, αναμένεται να υλοποιήσει εντός της επόμενης 4ετίας μια σειρά από επενδύσεις με στόχο τον εκσυγχρονισμό της μαρίνας, έτσι ώστε να καταστεί λειτουργική και ταυτόχρονα να αναβαθμιστεί η συνολική εικόνα της ευρύτερης περιοχής (αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, καθαίρεση του υφάλου στην είσοδο της μαρίνας, τοποθέτηση μόνιμων αγκυροβολίων, δεστρών και πυργίσκων παροχών στα σκάφη, κατασκευή κτιριακών υποδομών, δημιουργία θέσεων στάθμευσης κ.ά.).

Στην πλήρη ανάπτυξή της, η μαρίνα θα προσφέρει 180 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής μήκους μέχρι 25 μέτρα και έως 6.900 τ.μ. στεγασμένων εγκαταστάσεων για χρήσεις τουρισμού – αναψυχής.

Share Post
Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας