Από το NJV Athens Plaza της πλατείας Συντάγματος, μέλος της Preferred Hotels and Resorts, ανακοινώθηκε ότι καλωσορίζει στην ομάδα του τον καταξιωμένο Pastry Chef Νίκο Τσόλη, ο οποίος αναλαμβάνει τη «γλυκιά κουζίνα» του εμβληματικού ξενοδοχείου.
Η πορεία του Νίκου Τσόλη στη ζαχαροπλαστική ξεκίνησε το 2012 εργαζόμενος στο εστιατόριο Σπονδή ως μαθητής.
Εκεί ήταν που το μικρόβιο της γαστρονομίας εισέβαλε για τα καλά μέσα του. Είχε την τιμή να συνεργαστεί με αρκετούς σεφ με αστέρια Michelin και να ταξιδέψει στη Γαλλία για να δει από κοντά όλα όσα θαύμαζε από βιβλία και διαδίκτυο.
Γυρίζοντας στην Αθήνα δεν έχασε καθόλου χρόνο και ξεκίνησε να φτιάχνει το δικό του εργαστήριο στο σπίτι του για να μπορεί να κάνει όλες τις δοκιμές και τους πειραματισμούς που επιθυμούσε. Αγαπημένα του υλικά είναι η σοκολάτα και το αλεύρι.
Η επαγγελματική του πορεία συνεχίστηκε σε ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία και εστιατόρια της Ελλάδας όπως στο Lycabettus restaurant στην Σαντορίνη, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens στη Βουλιαγμένη.
Μερικές από τις γλυκιές γεύσεις που δημιούργησε για το NJV Athens Plaza είναι:
Éclair Caramel
Εκλέρ με κρέμα καραμέλας, καραμέλα βουτύρου βουτηγμένο σε magnum καραμελωμένης λευκής σοκολάτας.
Tiramisu Pistachio
Savoiardi σιροπιασμένα με εσπρέσο και λικέρ καφέ, κρέμα φιστίκι και μους μασκαρπόνε με πάστα από φιστίκι Αιγίνης.
Basque Cheesecake
Βανίλια – Μαρμελάδα Μύρτιλο και μοσχολέμονο
Soft Cookies pistachio
Λευκή και καραμελωμένη σοκολάτα, πραλίνα φιστίκι
Mousse Vanille Μαδαγασκάρης
Τραγανή βάση καρύδας, μαρμελάδα από κόκκινο ροδάκινο, πραλίνα αμυγδάλου και ροδάκινα περασμένα στη σχάρα.
Ο Νίκος Τσόλης δηλώνει:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza. Θέλω να δημιουργήσουμε γλυκά που θα σου προκαλούν συναισθήματα και θα ξυπνούν γλυκές αναμνήσεις. Μαζί με τον Executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου να χτίσουμε μια ομάδα που αγαπάει να δημιουργεί, να παίζει με τις ύλες και οι φιλοξενούμενοι και οι εκλεκτοί πελάτες μας να μας επιλέγουν διότι γεύονται ξεχωριστές γεύσεις και υφές, δημιουργίες ζαχαροπλαστικής φτιαγμένες με ιδιαίτερη φροντίδα και με τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά».