Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Το NJV Athens Plaza απέκτησε την 1η πιστοποίηση GSTC στην Ελλάδα

Από το NJV Athens Plaza, που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, ανακοινώθηκε ότι αποτελεί το 1ο Ξενοδοχείο Πόλης στην Ελλάδα που απέκτησε την υψηλού επιπέδου πιστοποίηση GSTC από τη RoyalCert®, έναν διαπιστευμένο από το GSTC φορέα πιστοποίησης.

Η πιστοποίηση GSTC βασίζεται σε ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο πρότυπο για τον αειφόρο τουρισμό, τα Κριτήρια Ξενοδοχείων GSTC.

Με την πιστοποίηση αυτή, το NJV Athens Plaza αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη δέσμευσή του για την προστασία του περιβάλλοντος, τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και την παροχή αειφόρων εμπειριών στους επισκέπτες του.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το ξενοδοχείο παραμένει επικεντρωμένο στη συνεχή βελτίωση των προσπαθειών του για αειφορία και αποτελεί παράδειγμα για τον κλάδο της φιλοξενίας.

«Πιστεύουμε στη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της θετικής συμβολής στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Αυτή η πιστοποίηση αποτελεί απόδειξη της μακροχρόνιας δέσμευσής μας για τον αειφόρο τουρισμό», σημείωσε η Βάνα Λαζαράκου, Γενική Διευθύντρια του ξενοδοχείου.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την πιστοποίηση GSTC, καθώς αντικατοπτρίζει τις συνεχείς προσπάθειές μας να αποτελούμε ένα υπεύθυνο και αειφόρο ξενοδοχείο», σχολίασε η Ρόζα Τσιριγώτη, CSR Manager του ξενοδοχείου.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) διαχειρίζεται τα Κριτήρια GSTC, τα παγκόσμια πρότυπα για τα αειφόρα ταξίδια και τον αειφόρο τουρισμό και παρέχει διεθνή διαπίστευση για Φορείς Πιστοποίησης Αειφόρου Τουρισμού.

Διαπιστευμένος είναι ο Φορέας Πιστοποίησης (ΦΠ) που έχει ελεγχθεί μέσω αυστηρής δημόσιας επιθεώρησης από φορέα διαπίστευσης, με την οποία το GSTC διασφαλίζει ότι ο ΦΠ πιστοποιεί επιχειρήσεις σύμφωνα με διαδικασίες που συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα και τις ορθές πρακτικές.

Το NJV Athens Plaza, μέσω του Τμήματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, εφαρμόζει αειφόρες πρακτικές σε όλες τις δραστηριότητές του όπως είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, τα προγράμματα μείωσης αποβλήτων και ανακύκλωσης, η αγορά τοπικών προϊόντων και η υποστήριξη πολιτιστικών πρωτοβουλιών, ενώ οι επισκέπτες του γνωρίζουν ότι η διαμονή τους είναι σύμφωνη με τα πρότυπα αειφόρου τουρισμού.

Με την πιστοποίηση GSTC, το NJV Athens Plaza εντάσσεται σε μια παγκόσμια ελίτ ξενοδοχείων που δίνουν προτεραιότητα στη διασφάλιση της αειφορίας και επιπλέον πληροί τις απαιτήσεις της επερχόμενης ευρωπαϊκής νομοθεσίας Green Claims, καθώς η RoyalCert παρέχει την πιστοποίηση ως ανεξάρτητος φορέας.

«Το επίτευγμα του NJV Athens Plaza έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα και ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου, καθώς η σημερινή σημαντική πιστοποίηση σηματοδοτεί το αποκορύφωμα ενός ταξιδιού που ξεκίνησε το 2018, όταν το ξενοδοχείο έγινε το 1ο μέλος του GSTC στην Ευρώπη. Η σημερινή πιστοποίηση ολοκληρώνει αυτή την πορεία προόδου. Είμαστε βέβαιοι ότι το παράδειγμα του NJV Athens Plaza θα ακολουθήσουν πολλοί άλλοι, συμβάλλοντας στη μετάβαση προς ένα αειφόρο μέλλον για τον ελληνικό τουρισμό», δήλωσε ο Δρ Ιωάννης Παππάς, Διευθυντής Μεσογείου του GSTC.

 

Σχετικά με το NJV Athens Plaza

Είναι ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία 5 αστέρων στο κέντρο της Αθήνας.

Βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος από το 1980 και υποδέχεται επισκέπτες από όλο τον κόσμο, προσφέροντας μια πολυτελή εμπειρία διαμονής για ταξιδιώτες που αναζητούν άνεση, παροχές και περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza διαθέτει:

– 159 δωμάτια και 21 σουίτες που προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας

– Το εστιατόριο The Parliament | Buffet Breakfast

– Το Explorer’s Bar Bistro | Comfort Fine Dining

– Το Plaza Café | All day Café

– Συνεδριακό κέντρο με πλήρως εξοπλισμένους χώρους πολλαπλών χρήσεων

 

Σχετικά με το GSTC

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού® (GSTC®) θεσμοθετεί και διαχειρίζεται παγκόσμια πρότυπα αειφόρου τουρισμού, γνωστά ως Κριτήρια GSTC.

Υπάρχουν τρία σύνολα: Κριτήρια προορισμού για δημόσιους φορείς χάραξης πολιτικής και διαχειριστές προορισμών, Κριτήρια βιομηχανίας για ξενοδοχεία και τουριστικούς πράκτορες και Κριτήρια MICE για χώρους, διοργανωτές εκδηλώσεων και εκδηλώσεις και εκθέσεις.

Πρόκειται για τις κατευθυντήριες αρχές και τις ελάχιστες απαιτήσεις που θα πρέπει να φιλοδοξεί να επιτύχει κάθε τουριστική επιχείρηση ή προορισμός, προκειμένου να προστατευθούν και να διατηρηθούν οι φυσικοί και πολιτιστικοί πόροι του κόσμου, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι ο τουρισμός ανταποκρίνεται στις δυνατότητές του ως εργαλείο διατήρησης και ανακούφισης της φτώχειας.

Τα Κριτήρια GSTC αποτελούν το θεμέλιο του ρόλου διασφάλισης του GSTC για τους Φορείς Διαπίστευσης που πιστοποιούν ξενοδοχεία/καταλύματα, τουριστικούς πράκτορες και προορισμούς ότι εφαρμόζουν αειφόρες πολιτικές και πρακτικές.

Το GSTC δεν πιστοποιεί άμεσα προϊόντα ή υπηρεσίες, αλλά παρέχει διαπίστευση σε όσους το εφαρμόζουν.

Το GSTC είναι ένας ανεξάρτητος και ουδέτερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, κατοχυρωμένος στις ΗΠΑ, με αριθμό μητρώου 501(c)3, ο οποίος εκπροσωπεί ένα ποικιλόμορφο και παγκόσμιο σύνολο μελών, συμπεριλαμβανομένων εθνικών και περιφερειακών κυβερνήσεων, κορυφαίων ταξιδιωτικών εταιρειών, ξενοδοχείων, ταξιδιωτικών πρακτόρων, ΜΚΟ, ατόμων και κοινοτήτων – οι οποίοι επιδιώκουν την επίτευξη βέλτιστων πρακτικών στον τομέα του βιώσιμου τουρισμού.