Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Βραβείου Τέχνης 2019 του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη

Η αγάπη για την τέχνη, καθώς και η βαθιά επιθυμία για ανάδειξη, υποστήριξη και προβολή της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης οδήγησε το 2019 το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη στη θέσπιση του ομώνυμου Βραβείου Τέχνης.

Στόχος του βραβείου είναι η υποστήριξη και η προβολή του έργου Ελλήνων καλλιτεχνών. To έργο τους αποτελεί μια από τις πλέον δυναμικές και σύγχρονες εκφράσεις των δημιουργικών ικανοτήτων της σημερινής Ελλάδας.

Το βραβείο επιστεγάζει τις τριαντάχρονες προσπάθειες αρωγής και ενίσχυσης της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας της χώρας, στο πλαίσιο ενός παγκοσμιοποιημένου περιβάλλοντος καλλιτεχνικής παραγωγής.

Το Βραβείο υποστηρίζει Έλληνες καλλιτέχνες προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν εικαστικό έργο το οποίο θα αποτελέσει μέρος της διεθνούς μόνιμης συλλογής του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη στο υπαίθριο μουσείο του Minos Beach art hotel (φωτογραφία) στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Σύμφωνα με την επιθυμία της Προέδρου του Ιδρύματος Τζίνα Μαμιδάκη, το Βραβείο Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη έχει ως απώτερο σκοπό την προώθηση της αριστείας στον τομέα της τέχνης και την ανάδειξη των σημαντικών ταλέντων της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του Βραβείου Τέχνης, το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη απεύθυνε ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς Έλληνες εικαστικούς καλλιτέχνες έως τα τέλη Απριλίου 2019. Οι προτάσεις αξιολογήθηκαν από επιτροπή εμπειρογνωμόνων που απαρτίστηκε για το σκοπό αυτό από σημαντικούς ανθρώπους της τέχνης καθώς επίσης και από την πρόεδρο του Ιδρύματος, Τζίνα Μαμιδάκη και τον επιμελητή της συλλογής έργων τέχνης και καλλιτεχνικό διευθυντή του Ιδρύματος, ιστορικό τέχνης Σωτήρη Μπαχτσετζή.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Μέλη της επιτροπής ήταν ο Καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Νίκος Ναυρίδης, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αλέξανδρος Ψυχούλης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Γιώργος Γυπαράκης.

Η βράβευση περιλαμβάνει την ανάθεση υλοποίησης συγκεκριμένου έργου για το οποίο έχει κατατεθεί πρόταση καθώς επίσης και τη συμμετοχή του βραβευμένου καλλιτέχνη στο ετήσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας (Artists-in-Residence) στο υπαίθριο μουσείο του Minos Beach art hotel. Το έργο θα παρουσιαστεί στο κοινό στο πλαίσιο του blueFest  Crete 2019 τον Ιούλιο 2019.

Με ιδιαίτερη χαρά η επιτροπή ανακοινώνει ότι το βραβείο απονέμεται στην πρόταση των καλλιτεχνών Θεόδωρου Ζαφειρόπουλου και Γιώργου Ρυμενίδη με τίτλο Come with the Wind.


Σημείωση: Η Τζίνα Μαμιδάκη είναι διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου bluegr Hotels & Resorts (Life Gallery design boutique hotel στην Αθήνα, Minos Palace hotel & suites, Minos Beach hotel και Candia Park village στην Κρήτη και το Sunprime Miramare Suites & Villas στη Ρόδο).

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram