Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

NETECO: Δωρεά συσκευής έξυπνης τεχνολογίας για ανέπαφη μέτρηση θερμοκρασίας στο νοσοκομείο της Κω

H ΚΕΝΤΙΧ κατασκευαστής επαγγελματικών προϊόντων Smart Building Security για τη φυσική ασφάλεια και έλεγχο πρόσβασης κτηρίων σε συνεργασία με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο την NETECO IT Systems MON.IKE. στην ελληνική αγορά, προχώρησαν σε δωρεά συσκευής έξυπνης τεχνολογίας SmartXCan μια ανέπαφη μέτρηση θερμοκρασίας σώματος στο «Γενικό Νοσοκομείο Κω».

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της NETECO, Μάρκος Κήχλερ, «η δωρεά έγινε με ισχυρό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στο νησί του πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη, την Κω η οποία είναι και η έδρα της εταιρίας μας. Το Νοσοκομείο Κω είναι το πρώτο Νοσοκομείο σε όλη την Ελλάδα, όπου λειτουργεί το SmartXCan ήδη από τον Ιούνιο 2020 για τον έλεγχο πρόσβασης με θερμομέτρηση SmartXcan».

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του Γ.Ν.-Κ.Υ. ΚΩ «O Ιπποκράτης», Σταμάτης Βασιλειάδης, προσθέτει: «Με αυτή την προσφορά αντιμετωπίζουμε και δράμε ενεργά με έξυπνη τεχνολογία ενάντια στην εξάπλωση ιών και λοιμώξεων αποκαθιστώντας παράλληλα της εμπιστοσύνη του κοινού στη δημόσια ασφάλεια μπαίνοντας σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. Μια επένδυση σε ένα SmartXcan σε χώρους κάθε κλάδου όπου υπάρχει μεγάλο πλήθος ανθρώπων, είναι η καλύτερη αυτοπροστασία για όλους μας».

RevitUp – Digital & Revenue Management

Συγκεκριμένα, το KENTIX SMARTXCAN MULTISENSOR αναγνωρίζει μέσα σε 1 δευτερόλεπτο εάν ένα άτομο έχει πυρετό ή όχι και βάση αυτού ελέγχεται η πρόσβαση στο κτήριο.

Η μέτρηση παρακολουθείται από προσωπικό ασφαλείας μπροστά στην είσοδο του κτηρίου, όπου υπάρχει η δυνατότητα να βλέπει παράλληλα ασύρματα το αποτέλεσμα της θερμομέτρησης μέσω εικόνας θερμότητας στο συνδεδεμένο εξοπλισμό (tablet).

Η λειτουργία του διακρίνεται στο ότι χρησιμοποιεί 1024 αισθητήρες θερμομέτρησης που μετρούν τη θερμοκρασία από τα μάτια, ένα από τα σταθερότερα σημεία θερμοκρασίας σώματος, που το καταστεί ακριβή στις μετρήσεις του.

Μια αυτοματοποιημένη, ασφαλής και διαισθητική μέτρηση πυρετού σε κεντρικά, κατά προτίμηση ηλεκτρικά ελεγχόμενα σημεία πρόσβασης σε πλήθος ανθρώπων είναι ένα σημαντικό μέτρο που έχει δοκιμαστεί σε πολλές περιοχές κινδύνου:

  • να παρέχει μακροχρόνια και βιώσιμη προστασία από ιογενείς ασθένειες
  • να αποκαταστήσει τις κοινωνικές και οικονομικές επαφές, ενώ ταυτόχρονα ελέγχει τον κίνδυνο εκδήλωσης επιδημιών.

Επίσης το Kentix SmartXcan είναι το μοναδικό σύστημα θερμομέτρησης αυτή τη στιγμή το οποίο καλύπτει πλήρως τις προδιαγραφές του GDPR.

Λόγω ότι το σύστημα δεν καταγραφεί εξατομικευμένα προσωπικά δεδομένα, αλλά μόνο εικόνες θερμότητας, οι οποίες δεν μπορούν να ταυτοποιήσουν ένα άτομα και ακόμα και αν χρησιμοποιηθεί με έλεγχο μαζί με ελεγκτή.

Με το συγκεκριμένο εξοπλισμό, το Νοσοκομείο της Κω έχει την ιδανική λύση για προστασία των επισκεπτών, των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού κατά την είσοδο τους.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο: https://neteco.gr/itsolutions/kentixsmartxcan/

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post