Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Νεοζηλανδός Άαρον Γκέιτ θριαμβευτής στο 1ο ετάπ του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Ο Άαρον Γκέιτ της Bolton Equities Black Spoke πήρε τη νίκη στο πρώτο ετάπ του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Ο Νεοζηλανδός ποδηλάτης με μία τρομερή εμφάνιση, πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού σε 4 ώρες 23′.58” στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, όντας αποσπασμένος για περισσότερο από 130 χιλιόμετρα!

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

«Δεν το περίμενα ότι θα κρατούσα μέχρι το τέλος. Ο αγώνας, ξεκίνησε εκπληκτικά από την αρχή, από την πρώτη ανηφόρα. Με τον Φουσέ μαζί μου στο ξεκόλλημα ένιωσα καλύτερα. Μείναμε μόνο τέσσερις με πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας, αλλά πίεσα πολύ και οι υπόλοιποι δεν μπόρεσαν να με πιάσουν. Τώρα θα μας πει ο διευθυντής της ομάδας πώς θα κινηθούμε στο δεύτερο ετάπ, αλλά είμαστε αρκετά δυνατοί για να κερδίσουμε. Είχα έρθει στην Ελλάδα πριν από έξι χρόνια για διακοπές με τη σύντροφό μου και το να επιστρέφω για να αγωνιστώ και να κερδίσω το ετάπ της Κρήτης είναι πραγματικό εκπληκτικό».

Η νίκη του Γκέιτ ήρθε με πολύ κόπο για το Νεοζηλανδό στο δύσκολο πρώτο ετάπ, αλλά και έπειτα από ένα λάθος στην ενδοσυνεννόηση της Caja Rural και της Trek Segafredo με τους ποδηλάτες τους.

Συγκεκριμένα, κανείς από τους δύο δεν γνώριζε ότι ο Γκέιτ είχε ξεφύγει τόσο πολύ και πίστεψαν ότι πάλευαν για τη νίκη!

Μάλιστα, στην υπερπροσπάθεια που κατέβαλε ο Πράδες στο σπριντ, έσπασε η βίδα της σέλας του και σωριάστηκε στην άσφαλτο, περνώντας την αψίδα τερματισμού.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κύπριος πρωταθλητής Ανδρέας Μιλτιάδης που βρέθηκε στο γκρουπ των αποσπασμένων και κατέλαβε την 26η θέση.

Για την Εθνική Ελλάδας το καλύτερο πλασάρισμα είχαν οι Πολυχρόνης Τζωρτζάκης και Περικλής Ηλίας που τερμάτισαν μαζί (35η και 36η θέση).

«Ήταν μία πολύ δύσκολη ημέρα, διότι τόσο η δομή της διαδρομής όσο και οι καιρικές συνθήκες δεν σου επέτρεπαν να χαλαρώσεις στιγμή. Προσωπικά αισθάνθηκα καλά, αλλά χρεώθηκα αρκετά στην προσπάθεια να μπω στο βασικό ξεκόλλημα της ημέρας», είπε ο  Πολυχρόνης Τζωρτζάκης.

Σήμερα (28/04) στο ΟΑΚΑ η εκκίνηση του 2ου ετάπ παρουσία του Μαρκ Κάβεντις

Ο Γύρος συνεχίζεται με το 2ο ετάπ (Αθήνα – Ιτέα) και χώρο εκκίνησης το Ολυμπιακό Κέντρο Αθηνών, όπου θα διεξαχθεί ταυτόχρονα και το ΔΕΗ Bike Festival hosted by ΟΑΚΑ.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο μεγάλος Βρετανός Μαρκ Κάβεντις της Quick – Step, ο ποδηλάτης με τις περισσότερες νίκες στο Γύρο Γαλλίας μαζί με το Βέλγο θρύλο Έντι Μερξ.

 

Photo credits: Petros Gkotsis

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media