Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Νέος αναπτυξιακός νόμος με επιδοτήσεις έως και 80%

 

Επιδοτήσεις έως και 80% προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που θα τεθεί εντός της εβδομάδας σε διαβούλευση, θα εφαρμοστεί από τις αρχές του 2022 και θα έχει ισχύ μέχρι και το 2027.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι επιδοτήσεις θα είναι αυξημένες σε ποσοστά από 5% έως 25%, σε σχέση με το νόμο που βρίσκεται σήμερα σε ισχύ.

Επιδότηση έως 60% θα λαμβάνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις, έως 70% οι μεσαίες, έως 80% οι μικρές, ενώ τα ποσοστά ενίσχυσης θα είναι αυξημένα στις 12 από τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Για παράδειγμα, αυξημένα ποσοστά ενίσχυσης θα λάβουν, μεταξύ άλλων, οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα στις Περιφέρειες του Βόρειου και του Νότιου Αιγαίου, της Κρήτης και της Δυτικής Μακεδονίας.

Συνολικά, θα υπάρχουν 12 καθεστώτα ενισχύσεων, όπως είναι ο τουρισμός και οι εναλλακτικές μορφές του (ιαματικός, αθλητικός κ.ά.), η αγροδιατροφή και η υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων από νέους επιχειρηματίες.

Στόχος του νέου αναπτυξιακού νόμου είναι να καταστήσει ταχύτερες τις διαδικασίες έγκρισης, ένταξης και ελέγχου των επενδυτικών σχεδίων με την έγκρισή τους να μην ξεπερνά τις 60 ημέρες.

 

Πηγή: Εφημερίδα Real News

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media