Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025

Νέος διαγωνισμός ενοικίασης του La Mirage στην Ομόνοια

Μία ακόμη προσπάθεια για τη μακροχρόνια ενοικίαση του κλειστού από το 2008, 208 δωματίων ξενοδοχείου La Mirage (φωτογραφία) στην Ομόνοια, πραγματοποιεί η Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ), του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο διαγωνισμός θα είναι ηλεκτρονικός και θα διενεργηθεί σε μία φάση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του YΠΑΑΠΕΔ, ενώ η ημερομηνία διεξαγωγής της διαδικασίας ορίζεται η 11/08/2017.

Όπως επισημαίνεται στην προκήρυξη, ο διαγωνισμός αφορά στην εκμίσθωση του πολυωρόφου πρώην ξενοδοχείου, με τιμή εκκίνησης στο ποσό 336.000 ευρώ ως ετήσιο ενοίκιο, δηλαδή 28.000 ευρώ το μήνα.

Το ακίνητο έχει συνολική επιφάνεια 9.392 τ.μ., αντικειμενικής αξίας 6,24 εκατ. ευρώ και αποτελείται από: το πρώην ξενοδοχείο «LA MIRAGE» με ισόγειο, υπόγεια, οκτώ ορόφους και δώμα, κατάστημα του ισογείου με πρόσοψη επί της οδού Κοτοπούλη αρ. 3. και δεύτερο κατάστημα του ισογείου συνεχόμενο του ανωτέρω και στο βάθος αυτού, με είσοδο/έξοδο επί της στοάς του κτιρίου.

Με βάση τους όρους του διαγωνισμού, η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 40 χρόνια, λόγω της μεγάλης δαπάνης για τη ριζική ανακατασκευή του κτηρίου, στην οποία θα προβεί ο επενδυτής. Το κόστος της ανακατασκευής είναι κατ’ ελάχιστο 7 εκατ. ευρώ δεδομένου ότι λόγω της αχρησίας, το ακίνητο χρήζει πολλών μετατροπών και μετασκευών.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr