Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

 

Νέοι πλειστηριασμοί ακινήτων ξεκίνησαν από προχθές. Βιομηχανικές εγκαταστάσεις, γραφεία, χώροι εκθέσεων, ακίνητα κατασκευαστικών εταιρειών, αλλά και πολλά ξενοδοχεία κυρίως μεσαίας ή μικρής κατηγορίας θα βγουν στο «σφυρί» ως το τέλος της χρονιάς, κυρίως για «κόκκινα δάνεια» τα οποία πρέπει να καλυφθούν.

Η πιο ακριβή περίπτωση αφορά τα δύο ξενοδοχεία της οικογένειας Tρίπου στην Eρέτρια, τα οποία βγαίνουν σε πλειστηριασμό στις 2 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το τριών αστέρων «Holidays in Evia», το οποίο διαθέτει 334 δωμάτια και bungalows, με πρώτη τιμή τα 7,8 εκατ. ευρώ και το «Eretria Village», με κεντρικό κτήριο και διώροφες – τριώροφες ανεξάρτητες κατοικίες σε συνολική έκταση 51.725 τ.μ., με πρώτη τιμή τα 6.125.000 ευρώ.

Στην πρώτη περίπτωση επισπεύδουσα είναι η Εθνική Τράπεζα και στη δεύτερη η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια Special Financial Solutions ΑΕΔΑΔΠ.

Λίγο νωρίτερα, στις 11 Σεπτεμβρίου, θα βγει με πρώτη τιμή στα 3 εκατ. ευρώ το «Skiathos Blu Hotel» της Iονικής Ξενοδοχειακής. Πρόκειται για ξενοδοχειακή μονάδα με δυναμικότητα 180 δωματίων, σε οικόπεδο 18,5 στρεμμάτων και επιφάνεια κτιρίων 6.832 τ.μ.

Στις 18 Σεπτεμβρίου θα εκπλειστηριαστεί το «Mενελάιον» στη Σπάρτη. Ως τιμή πρώτης προσφοράς καθορίστηκαν τα 2,95 εκατ. ευρώ, ενώ περίπου έναν μήνα αργότερα, στις 23 Οκτωβρίου, θα βγει με πρώτη τιμή τα 4,2 εκατ. ευρώ το τετράστερο ξενοδοχείο της εταιρείας Γεώργιος Λεσσές και Σία Α.Ε. στη Xανιώτη της Kασσάνδρας στη Xαλκιδική. Η μονάδα βρίσκεται σε οικόπεδο 9,5 στρεμμάτων και αποτελείται από πέντε κτίρια.

Τέλος, στις 21 Nοεμβρίου θα βγει σε πλειστηριασμό το «Seleni Suites» στη Bυτίνα, με πρώτη τιμή στα 2.441.000 ευρώ.

 

Πηγή: Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Στέλιου Μορφίδη στο newmoney.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media