Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Νέο ξενοδοχείο στη Μύκονο από τους ιδιοκτήτες του Scorpios

Από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού, εγκρίθηκε (υπό όρους), η μελέτη κατασκευής ξενοδοχείου στη θέση Καρδαμίδα εντός του οικισμού της Άνω Μεράς της Μυκόνου, από τη Royalblue Real Estate Investments ΙΚΕ.

Ανάμεσα στους όρους περιλαμβάνονται:

Να στερεωθεί το σύνολο των αρχαίων αρχιτεκτονικών καταλοίπων με κατάλληλης σύνθεσης κονίαμα, να κατασκευαστούν οι υπόγειοι βοηθητικοί χώροι για τις ανάγκες του ξενοδοχείου μόνο στα σημεία που δεν θίγονται αρχαίες κατασκευές, αλλά υπάρχουν μόνο διάσπαρτες συγκεντρώσεις λίθων, οι οποίες θα πρέπει να απομακρυνθούν χειρωνακτικά, να μειωθούν κατά ένα μέτρο τόσο το υπόγειο ενός κτηρίου που θα δημιουργηθεί όσο και η πισίνα, να χρησιμοποιηθούν για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου παραδοσιακά υλικά τοπικής προέλευσης, τα οποία θα εναρμονίζονται με το φυσικό τοπίο ως προς την υφή και την απόχρωσή τους, ενώ δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση μηχανολογικού εξοπλισμού στο κέλυφος των κτηρίων όπως π.χ. εξωτερικών μονάδων κλιματισμού, ηλιακών θερμοσιφώνων κ.λπ.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Να σημειωθεί ότι η «RoyalBlue Real Estate Investments IKE», ανήκει στους Γερμανούς επιχειρηματίες, Thomas Heyne και Mario Hertel.

Οι δύο Γερμανοί επιχειρηματίες, το 2004 ανέλαβαν το «Paradise Club» και το μετέτρεψαν σε ένα από τα καλύτερα νυχτερινά κέντρα παγκοσμίως και από το 2015 δημιούργησαν το «Σκορπιό».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media