Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Νέο ξενοδοχείο της ΛΑΜΨΑ δίπλα στην πλατεία Συντάγματος

 

Το κτήριο που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας επί της οδού Ζαλοκώστα 7 – 9 δεν είναι ένα οποιοδήποτε κτήριο.

Μνημείο νεότερης ιστορίας, κτισμένο τη δεκαετία του ’30, ιδιοκτησία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (αυτό εξηγεί τα ανάγλυφα δελφίνια στην πρόσοψη) το οποίο μάλιστα χρησιμοποιήθηκε στην κατοχή ως χώρος κράτησης Ελλήνων πατριωτών.

Ο ΕΦΚΑ έτρεξε διαγωνισμό για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου κτηρίου (εμβαδού 1.750 τ.μ.) και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον σοβαρών «παικτών» της ξενοδοχειακής αγοράς.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το διεκδίκησε η ΛΑΜΨΑ (Μεγάλη Βρεταννία, King George, Athens Capital κ.λπ.), αλλά και η «Μακεδονικά Ξενοδοχεία» του Κ. Τορνιβούκα που διαθέτει boutique ξενοδοχεία, μεταξύ άλλων και το Όλυμπος Νάουσα (ON Residence Hotel στη Θεσσαλονίκη).

Κατακυρώθηκε στη ΛΑΜΨΑ που αναλαμβάνει την εκμετάλλευση για 30 χρόνια έναντι ετησίου τιμήματος 415.000 ευρώ.

Το σχέδιο της ΛΑΜΨΑ είναι η δημιουργία έως και 18 διαμερισμάτων μέχρι 90 τ.μ. και οι πληροφορίες είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα το management θα αναλάβει το ξενοδοχείο Αthens Capital (φωτογραφία).

Σημειώστε πως η ΛΑΜΨΑ αποκτά και δικαίωμα πρώτης άρνησης για το υπαίθριο parking επί της οδού Κριεζώτου όταν λήξει η τρέχουσα σύμβαση μίσθωσης.

 

Πηγή: www.newmoney.gr

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

To διατηρητέο κτήριο, που κατασκευάστηκε το 1939, με δύο υπόγεια, ισόγειο και πέντε ορόφους, βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Ζαλοκώστα, σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από το κτήριο της Βουλής.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού του ΕΦΚΑ, ο επενδυτής είναι υποχρεωμένος να πραγματοποιήσει έργα τουλάχιστον 1.200.000 ευρώ με σκοπό τη μετατροπή και τη λειτουργία του κτηρίου ως 4άστερο ξενοδοχείο ή μη κύριο ξενοδοχειακό κατάλυμα αντίστοιχης κατάταξης.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, η Σύμβαση Εκμίσθωσης θα περιλαμβάνει και το προτιμησιακό δικαίωμα («option») του μισθωτή του κτηρίου της οδού Ζαλοκώστα, σε σχέση με τη μίσθωση του παρακείμενου οικοπέδου στην Κριεζώτου 8 – 10.

Συγκεκριμένα, ο μισθωτής που θα αναδειχθεί από το διαγωνισμό για το κτήριο επί της οδού Ζαλοκώστα 7 – 9, θα έχει προτιμησιακό δικαίωμα σε πιθανό μελλοντικό διαγωνισμό (μετά τη λήξη της ισχύουσας μίσθωσης του οικοπέδου στις 07/07/2025) για την εκμίσθωση του οικοπέδου.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση μελλοντικού διαγωνισμού εκμίσθωσης και αφού αναδειχθεί από τον τότε διαγωνισμό ο ανάδοχος, ο μισθωτής του κτηρίου της οδού Ζαλοκώστα θα έχει το δικαίωμα να μισθώσει το οικόπεδο επί της Κριεζώτου 8 – 10 με το ίδιο ποσό με αυτό που θα έχει προκύψει από τον τότε διαγωνισμό.

Το οικόπεδο της οδού Κριεζώτου 8 – 10, που βρίσκεται σε απόσταση μόνο λίγων μέτρων από το Athens Capital Hotel – MGallery (Πανεπιστημίου & Κριεζώτου 2), λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια ως parking (φωτογραφία).

Φωτογραφία: www.google.com/maps

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media