Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Νέο 4άστερο ξενοδοχείο δίπλα στη Μητρόπολη της Αθήνας

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, εγκρίθηκε η μελέτη ανακατασκευής – αποκατάστασης κτηρίου, που βρίσκεται δίπλα στον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας (Μητρόπολη) και η αλλαγή χρήσης του από καταστήματα – γραφεία σε 4άστερο ξενοδοχείο.

Το κτήριο που ανήκει στη «NEWTHOUGHT HOLDINGS LTD», βρίσκεται επί των οδών Παλαιολόγου Μπενιζέλου 11 και Πλατεία Μητροπόλεως 5, στο κέντρο της Αθήνας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η έγκριση χορηγήθηκε υπό όρους, μεταξύ άλλων:

1. Να αντικατασταθεί η νεώτερη μεταλλική θύρα εισόδου από ξύλινη εξώθυρα νεοκλασικού σχεδιασμού, ενώ όλα τα κουφώματα να κατασκευαστούν ξύλινα.

2. Να αντικατασταθούν τα νεώτερης κατασκευής και σχεδίου σιδηρά κιγκλιδώματα στους εξώστες του Α΄ ορόφου από όμοιου σχεδίου με τα αρχικά.

3. Να μην τοποθετηθούν κινητά συστήματα σκίασης (τέντες, κ.λπ.) στις όψεις του κτηρίου.

Δεν υπήρξε αντίρρηση για τη λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός του ξενοδοχείου, καθώς και για την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων έμπροσθεν των όψεων του κτηρίου και συγκεκριμένα επί της Πλατείας Μητροπόλεως και επί της οδού Παλαιολόγου Μπενιζέλου.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media