Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Νέο κατάλυμα της οικογένειας Υφαντή δίπλα στην Ομόνοια

Από την Υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας & Κυκλάδων του Υπουργείου Πολιτισμού, εγκρίθηκε η μελέτη «Αναθεώρηση της υπ’ αρ. 147406/6-8-2020 οικοδομικής αδείας σε ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια διαμερίσματα (ΕΕΔΔ)», στο κτήριο επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 12 (Πειραιώς), στο κέντρο της Αθήνας, από την ιδιοκτήτρια εταιρεία «Αθηναϊκές Διακοπές Α.Ε.».

Πρόκειται για κλειστό εδώ και πολλά χρόνια διατηρητέο κτήριο (φωτογραφία) δίπλα στην Ομόνοια, που θα μετατραπεί σε κατάλυμα από την οικογένεια Υφαντή του μεγάλου ομίλου αλλαντικών, μέσω της «Αθηναϊκές Διακοπές», που είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία και του 4άστερου Fresh Hotel στην οδό Σοφοκλέους 26.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από ένα περίπου μήνα εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο, η επέκταση της δυναμικότητας του Fresh.

Η επένδυση 2,31 εκατ. ευρώ, της «Αθηναϊκές Διακοπές», προβλέπει την επέκταση του Fresh μέσω της ενοποίησης του με το όμορο διατηρητέο κτήριο που πριν από πολλά χρόνια φιλοξενούσε το ξενοδοχείο «Πίνδαρος», που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Σοφοκλέους και Αθηνάς 59, δίπλα ακριβώς στο ξενοδοχείο Fresh και σε πολύ κοντινή απόσταση από το Δημαρχείο της Αθήνας (Αθηνάς 63, πλατεία Κοτζιά).

Επιπλέον, δίπλα ακριβώς από το κτήριο που θα μετατραπεί σε κατάλυμα από την οικογένεια Υφαντή στην οδό Πειραιώς 12, έχει μετατραπεί από εταιρεία κινεζικών συμφερόντων παλιό πολυώροφο κτήριο γραφείων σε 4άστερο ξενοδοχείο.

Το Omega Hotel, που θα λειτουργήσει στη συμβολή των οδών Πειραιώς 10 και Ζήνωνος, θα διαθέτει 50 δωμάτια και σουίτες, εστιατόριο ασιατικής κουζίνας, rooftop bar με θέα προς την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό και lobby bar το οποίο θα εξυπηρετεί τραπεζοκαθίσματα στον πεζόδρομο της Ζήνωνος.

 

Δείτε ΕΔΩ τι γράψαμε στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 για το Omega Hotel.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media