Σάββατο 21 Μαϊου 2022

Νέο αρχαιολογικό μουσείο στο Ρέθυμνο

Τη «Μελέτη του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014 – 2020» υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 3.000.000 ευρώ.

Η ανέγερση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου αποτελεί πάγια και επιτακτική ανάγκη για την προβολή και ανάδειξη του σημαντικότατου αρχαιολογικού πλούτου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, την προώθηση της αρχαιολογικής έρευνας και τη συμβολή στη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της ένταξης του έργου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπογράμμισε τόσο τη σημασία του έργου όσο και το συνολικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη δημιουργία Μουσείων σε όλη την Κρήτη:

«Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως μόνο μέσα από τη συνεργασία και τη συνέργεια των φορέων μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Στο συγκεκριμένο έργο, Δήμος Ρεθύμνης, Υπουργείο Πολιτισμού, Περιφέρεια Κρήτης, ενώσαμε τις δυνάμεις, διεκδικήσαμε, για να μπορούν να λυθούν χρόνια προβλήματα, πάντα μπροστά με το Δήμαρχο και τις τεχνικές υπηρεσίες καθώς και την Αντιπεριφέρεια μας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε σήμερα την ένταξη της πράξης για τη μελέτη του αρχαιολογικού μουσείου στο Ρέθυμνο που είναι ένα έργο, όχι μόνο για την πόλη του Ρεθύμνου αλλά για όλη την Κρήτη, γιατί ο πολιτισμός είναι το δυνατό σημείο της Περιφέρειας μας».

Το έργο που εντάχθηκε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης αφορά στην εκπόνηση μελετών ωρίμανσης για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης του Ρεθύμνου και συγκεκριμένα την εκπόνηση γεωτεχνικής μελέτης, αρχιτεκτονικής μελέτης (για το Μουσείο και τον περιβάλλοντα χώρο, παθητική πυροπροστασία και σύνταξη τευχών δημοπράτησης), της στατικής μελέτης (για το Μουσείο και τον περιβάλλοντα χώρο και σύνταξη τευχών δημοπράτησης), της ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης (για το Μουσείο και τον περιβάλλοντα χώρο, ενεργητική πυροπροστασία και σύνταξη τευχών δημοπράτησης), της μελέτης ΣΑΥ – ΦΑΥ και της μελέτης ενεργειακής απόδοσης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκπόνηση του συνόλου των μελετών για την ανέγερση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου (προμελέτες, οριστικές μελέτες, μελέτες εφαρμογής, τεύχη δημοπράτησης) ανέρχεται στο ποσό των 2.922.256,15 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Το οικόπεδο που προορίζεται για την ανέγερση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείο Ρεθύμνου είναι εμβαδού 5.912,14 τ.μ. σε κομβικό σημείο, στο δυτικό παράλιο τμήμα της πόλης του Ρεθύμνου.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media