Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης;

Συμβολική περικύκλωση πραγματοποιήθηκε προχθές (16/02), στο πρώην νοσοκομείο «Παναγία», που βρίσκεται στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, από κατοίκους της περιοχής που ζητούν την άμεση επαναλειτουργία του ως δημόσιο νοσοκομείο και όχι την παραχώρησή του σε ιδιώτες με σκοπό τη μετατροπή του σε 5άστερο ξενοδοχείο.

Το νοσοκομείο «Παναγία», που ανήκει στην εταιρεία «Euromedica», από το Σεπτέμβριο του 2013, όταν και έκλεισε, αφέθηκε στη μοίρα του και οι εγκαταστάσεις του είναι κυριολεκτικά λεηλατημένες, ο εξοπλισμός του έχει καταστραφεί ή έχει κλαπεί, ενώ οι εσωτερικοί του χώροι σε πολλές περιπτώσεις δεν θυμίζουν πλέον νοσοκομείο, αλλά σκουπιδότοπο.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το πρώην νοσοκομείο «Παναγία» βρίσκεται επί της οδού Ν. Πλαστήρα στην περιοχή της Κρήνης και αποτελεί ένα πολυώροφο κτήριο – «φιλέτο» μπροστά στη θάλασσα.

Το Φεβρουάριο του 2018, η δημοτική αρχή της Καλαμαριάς κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, τονίζοντας πως το κτήριο έχει καταστεί καταφύγιο περιθωριακών ατόμων, εγκυμονώντας κινδύνους τόσο για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής όσο και για τη δημόσια υγεία.

Η μηνυτήρια αναφορά είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Μετά την εισαγγελική παρέμβαση δόθηκε εντολή και η ιδιοκτήτρια εταιρεία του κτηρίου το περιέφραξε με λαμαρίνες…

 

Πηγές: www.typosthes.gr, www.thesstoday.gr

Φωτογραφία: www.google.com/maps

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media