Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Παλιό σανατόριο μετατρέπεται σε 5άστερο ξενοδοχείο στο Μαίναλο Αρκαδίας

H «Otus Ξενοδοχειακή – Τουριστική Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία» («OTUS I.K.E.»), μετατρέπει σε 5άστερο ξενοδοχείο το πρώην σανατόριο «Μάνα» που βρίσκεται στο Μαίναλο της Αρκαδίας.

Η εταιρεία OTUS, που το Μάιο του 2015 εξαγόρασε έναντι ποσού 830.000 ευρώ το παλιό σανατόριο «Μάνα», το μετατρέπει σε 5άστερο ξενοδοχείο 31 δωματίων (104 κλινών).

Η επένδυση θα κοστίσει 6,5 εκατ. ευρώ.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στην καρδιά του δάσους του Μαινάλου και μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πανέμορφη Βυτίνα βρίσκεται το εγκαταλελειμμένο από το 1970 σανατόριο.

Το σανατόριο «Μάνα», αποτελεί µοναδικό δείγµα νοσοκοµειακής αρχιτεκτονικής, ευρισκόµενο µέσα σε µια ονειρική τοποθεσία, µε υψόµετρο περίπου 1.300 µ., σ΄ ένα κατάφυτο και μοναδικό φυσικό περιβάλλον που θυµίζει ελβετικό τοπίο.

Το σανατόριο κατασκευάστηκε στο τέλος της δεκαετίας του 1920 με εράνους και πρωτοβουλία της αδελφής του Παύλου Μελά, Άννας (γνωστής ως «Μάνας του Στρατιώτη») με σκοπό την περίθαλψη των τραυματιών από τους πολέμους της περιόδου και τη νοσηλεία των φυματικών ασθενών.

Το παλιό σανατόριο, που είναι έργο Λαγκαδινών μαστόρων, είναι κατασκευασμένο από γκρίζα ασβεστολιθική πέτρα και εμφανίζει νεοκλασσικές επιρροές.

 

Δείτε το video

Πληροφορίες, video & φωτογραφίες: upstories, www.hradf.com και από τη σελίδα στο facebook: Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου: “Η Κοίμηση της Θεοτόκου”.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media