Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Νέο επταώροφο 5άστερο ξενοδοχείο πολύ κοντά στο μουσείο της Ακρόπολης

 

Από το Υπουργείο Πολιτισμού εγκρίθηκε η μερική διατήρηση αρχαιοτήτων (ρωμαϊκό λουτρό και υπόσκαφος πήλινος πεταλόσχημος αγωγός), που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της ανασκαφικής έρευνας, στο πλαίσιο ανέγερσης επταώροφου 5άστερου ξενοδοχείου με δύο υπόγεια και φυτεμένο δώμα, καθώς και αποκατάσταση διώροφου διατηρητέου κτηρίου με προσθήκη ορόφου, σε ακίνητο επί των οδών Μισαραλιώτου 7 – 11 και Τσάμη Καρατάσου 4, στο Κουκάκι του Δήμου Αθηναίων, πολύ κοντά στο μουσείο της Ακρόπολης.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από τη «VASACO ΑΕΚΕ – Ανώνυμος Εταιρεία Κατασκευών και Εκμεταλλεύσεων», που έχει εξαγοράσει το ακίνητο.

Να σημειωθεί ότι το 2018 εγκρίθηκε η δημιουργία εννιαώροφου ξενοδοχείου με τρία υπόγεια και δώμα με πέργκολα και πισίνα από τη VASACO στη συμβολή των οδών Μισαραλιώτου 7 – 11 και Τσάμη Καρατάσου 4.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Όμως το Μάρτιο του 2019 με ομόφωνη απόφαση το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) προχώρησε στην ανάκληση της προηγούμενης γνωμοδότησής του που επέτρεπε την ανέγερση 9ώροφου ξενοδοχείου, καθώς διαπιστώθηκε ότι η ανέγερση ξενοδοχείου ύψους 31,70 μέτρων θα προκαλούσε οπτική βλάβη στο μνημείο της Ακρόπολης.

Το νέο ξενοδοχείο της VASACO θα βρίσκεται πολύ κοντά στο ξενοδοχείο COCO – MAT Athens BC, για το οποίο η ιδιοκτήτρια εταιρεία του (COCO – MAT) είναι σε διένεξη για το ύψος του κτηρίου με το δήμο Αθηναίων.