Μεγάλη τουριστική επένδυση 30 εκατ. ευρώ, έχει δρομολογηθεί από τη «Λήκυθος Α.Ε.», εταιρεία κυπριακών και βουλγαρικών συμφερόντων με διευθύνοντα σύμβουλο το Γκεόργκι Πατάκοφ, σε παραθαλάσσια έκταση 25 στρεμμάτων που βρίσκεται νοτίως του Νέου Μαρμαρά της Χαλκιδικής (Σιθωνία), στην οποία λειτουργούσε μέχρι το 2017 το τριών αστέρων ξενοδοχειακό συγκρότημα «Λήκυθος» (φωτογραφία) που διέθετε 80 κλίνες.
Η εταιρεία έχοντας εξασφαλίσει και όμορη έκταση, που πλέον φτάνει συνολικά τα 87,8 στρέμματα, σχεδιάζει την κατεδάφιση του «Λήκυθος» με σκοπό στη θέση του να δημιουργηθεί 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα 233 κλινών από τις οποίες οι 165 θα βρίσκονται στο κεντρικό κτήριο (ξενοδοχείο) και οι υπόλοιπες 68 σε κατοικίες – βίλες, με spa, πισίνες κ.ά.
Η ολοκλήρωση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών (έκδοση σχετικής ΚΥΑ, μελέτες κ.ά.) θα γίνει εντός του 2020, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι κατασκευαστικές εργασίες με προοπτική το συγκρότημα να λειτουργήσει από το 2022, υπό τη διαχείριση operator (ξενοδοχειακής εταιρείας).
Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Άννης Καρολίδου στο grtimes.gr.