Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025

Νέο 5άστερο resort στο νομό Καβάλας

 

Ο Alexander Haditaghi, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Καβάλας, σχεδιάζει μεγάλη τουριστική επένδυση 480.000.000 ευρώ σε παραθαλάσσια έκταση στη Νέα Ηρακλείτσα της Καβάλας.

Ο κ. Haditaghi ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον πολύ γνωστό επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, με ανάρτηση που πραγματοποίησε στη σελίδα του στο Facebook.

Ο κ. Haditaghi έγραψε ότι:

«Μετά από 2,5 χρόνια σκληρής δουλειάς και προγραμματισμού είμαι παραπάνω από ενθουσιασμένος που έχω αγοράσει αυτή τη φανταστική ιδιοκτησία στη Βόρεια Ελλάδα και έχοντας την ευκαιρία να συνεργαστώ με έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας, το Δημήτρη Μελισσανίδη για να την αναπτύξω, ένα project 480 εκατ. ευρώ που θα στεγάζει μελλοντικά όμορφες πολυτελείς βίλες και ένα 5άστερο ξενοδοχείο resort. Οι βίλες μας θα κυμαίνονται από 559.000 ευρώ έως 1.880.000 ευρώ, το οποίο θα επιτρέψει στους αγοραστές μας να αποκτήσουν ευρωπαϊκό διαβατήριο. Αυτό το project θα δημιουργήσει επίσης πάνω από 250 νέες θέσεις εργασίας στη Βόρεια Ελλάδα και θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη επένδυση στην επαγγελματική μου καριέρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Καβάλας εξαγόρασε το Δεκέμβριο του 2021 έναντι ποσού 18,5 εκατ. ευρώ έκταση (φωτογραφία) στη Νέα Ηρακλείτσα της Καβάλας, στο πλαίσιο διαγωνισμού του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η έκταση στη Νέα Ηρακλείτσα αποτελείται από δύο όμορα παραθαλάσσια οικόπεδα, συνολικής επιφάνειας 149,733 στρεμμάτων, με αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μ.

Η έκταση που θα υλοποιηθεί η μεγάλη επένδυση στη Νέα Ηρακλείτσα, βρίσκεται σε απόσταση 14 χλμ. από την πόλη της Καβάλας και 140 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι διαβάσαμε σε portals του νομού Καβάλας, ότι ο Alexander Haditaghi γεννήθηκε το 1977 στο Ιράν και μεγάλωσε στην Τουρκία. Στη συνέχεια η οικογένεια του μετανάστευσε στο Τορόντο του Καναδά. Σήμερα η περιουσία του υπολογίζεται στα 250.000.000 δολάρια.