Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Νέο 5άστερο resort στη Μύκονο: Επένδυση 81 εκατ. ευρώ

Ο επενδυτικός φάκελος «Δημιουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5* στη θέση Καλαφάτη Μυκόνου» της εταιρείας με την επωνυμία «DISTINCTION RESORTS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» και διακριτικό τίτλο «DISTINCTION RESORTS», κατατέθηκε στην εταιρεία Enterprise Greece στο τέλος του 2022.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του επενδυτικού έργου ανέρχεται σε 81.194.185,35 ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν 250 θέσεις εργασίας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η συγκεκριμένη αφορά στη λειτουργική συνένωση πέντε όμορων εκτάσεων στην εκτός σχεδίου περιοχή «Καλαφάτη – Κάτω Βουνί» στη Μύκονο με σκοπό την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος (φωτορεαλιστική απεικόνιση).

Η συνολική δόμηση της εν λόγω τουριστικής ανάπτυξης ανέρχεται σε 9.887,10 τ.μ. και λοιπών υποστηρικτικών υποδομών, σε συνολική έκταση οικοπέδων 79.973,63 τ.μ.

Ο φορέας της επένδυσης «DISTINCTION RESORTS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» αποτελεί μέλος του ομίλου εταιρειών Montrerock.

Η Distinction Resorts εξαγόρασε το 2022 το πολυτελές Kensho Psarou, που βρίσκεται στη φημισμένη παραλία Ψαρού της Μυκόνου. Το πρώην Κensho Psarou μετονομάστηκε N Hotel Mykonos (φωτογραφία).

Η Enterprise Greece είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, που προσελκύει ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα και προωθεί τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό.