Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Νέο 5άστερο παραθαλάσσιο resort 835 κλινών δίπλα στο Λαγονήσι

Ένα νέο 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα 835 κλινών θα λειτουργήσει τα επόμενα χρόνια στο 36ο χιλιόμετρο της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου.

Πρόκειται για το σχεδόν 50 χρόνια ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα (φωτογραφίες), που βρίσκεται στην περιοχή Αλθέα λίγο μετά την Αγ. Μαρίνα Κορωπίου και λίγο πριν από το ξενοδοχειακό συγκρότημα Grand Resort Lagonissi.

Το συγκρότημα ξεκίνησε να κατασκευάζεται την περίοδο της δικτατορίας, οι εργασίες όμως για άγνωστο λόγo ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της παραλιακής λεωφόρου συνήθιζαν να αποκαλούν το συγκρότημα ως «το ξενοδοχείο της Δέσποινας», καθώς υπήρχαν (ανεπιβεβαίωτες) φήμες ότι στο ιδιοκτησιακό του καθεστώς εμπλεκόταν η σύζυγος του δικτάτορα Παπαδόπουλου…

Το ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, με συνολική δυναμικότητα 400 δωματίων, αναπτύσσεται αμφιθεατρικά σε έκταση 65 στρεμμάτων, σε τρεις γειτονικές εκτάσεις που περιλαμβάνουν:

1. Tο κεντρικό κτήριο (ξενοδοχείο)

2. Διώροφα κτίσματα τύπου bungalows και άλλες εγκαταστάσεις πάνω από την παραλιακή λεωφόρο

3. Διώροφα κτίσματα τύπου bungalows μπροστά στη θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής λένε ότι η σχετικά μικρή παραλία μπροστά στα bungalows είναι τόσο όμορφη που μοιάζει με νησί.

Όλες οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε ημιτελή κατάσταση («γιαπί») και σίγουρα θα χρειαστούν αρκετά εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή τους, ύστερα από δεκαετίες εγκατάλειψης.

Δεξιά πάνω από την παραλιακή διακρίνεται το ξενοδοχείο και αριστερά τα bungalows

Το κεντρικό κτήριο – ξενοδοχείο όπως φαίνεται από την Αθηνών – Σουνίου

 

Τα ημιτελή bungalows μπροστά στη θάλασσα

Το συγκρότημα ανήκει στη Eurobank, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια σχεδίαζε την αξιοποίηση του.

Τη μετατροπή του ημιτελούς συγκροτήματος σε 5άστερο resort έχει αναλάβει η εταιρεία «ΣΥΝΘΕΣΙΣ Α.Ε.», του ξενοδόχου Νίκου Κούτρα, ο οποίος διαθέτει ξενοδοχεία στην Κω (τα 5άστερα Akti Beach με 410 δωμάτια και Αkti Palace με 189 δωμάτια) και στη Ρόδο (το 710 δωματίων 5άστερο Akti Imperial Deluxe Resort & Spa Dolce by Wyndham, που λειτούργησε για πολλά χρόνια ως Capsis, στην Ιξιά της Ρόδου).

Στην Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κρωπίας, συζητήθηκε τον Οκτώβριο του 2021 «η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ολοκλήρωση της κατασκευής και τη λειτουργία του ημιτελούς κύριου ξενοδοχειακού καταλύματος πέντε αστέρων (5*), δυναμικότητας 835 κλινών (κατόπιν περαίωσης της διαδικασίας υπαγωγής των αυθαιρέτων κατασκευών του έργου στο Ν. 4495/2017), εντός τριών γηπέδων που διαχωρίζονται από τη Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου και από αγροτική οδό, εν μέρει εντός σχεδίου περιοχής Αγία Μαρίνα».

 

Φωτογραφίες: www.google.com/maps

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media