Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Nelios: Μείωση 21,4% του τζίρου στα ξενοδοχεία το πρώτο τετράμηνο του 2016

NELIOS

 

Πτωτικά κινήθηκαν οι κρατήσεις (-9,3%) και ο τζίρος (-21,4%) μέσω των επίσημων websites για τα ξενοδοχεία το πρώτο τετράμηνο του 2016, σε σχέση με τo ίδιο διάστημα του 2015, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας digital marketing Nelios, σε 200 websites ξενοδοχείων ανά την Ελλάδα.

ΗΠΑ και Βρετανία κρατούν διαδοχικά τα σκήπτρα του εισερχόμενου τουρισμού, αναφορικά πάντα με τις κρατήσεις μέσω των ξενοδοχειακών websites. Το 19,5% του συνόλου των κρατήσεων, καθώς και το 21% του τζίρου για το πρώτο τετράμηνο του 2016 προέρχεται από τη Βρετανία, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ με 17% στις κρατήσεις και 19,6% στο τζίρο.

Οι αποκλίσεις είναι σχετικά μικρές συγκριτικά με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2015, όπου την πρώτη θέση σε επίπεδο κρατήσεων και τζίρου καταλαμβάνουν οι ΗΠΑ με ποσοστό 19,8% και 24,3% αντίστοιχα. Στη δεύτερη θέση έρχεται η Βρετανία με 17,63% στις ξενοδοχειακές κρατήσεις και 18,4% επί του τζίρου.

Η πτώση στο τζίρο το πρώτο τετράμηνο του 2016 είναι της τάξης του 21,4%, γεγονός το οποίο δικαιολογείται λόγω της γενικότερης πτώσης των κρατήσεων (9%) και της πτώσης της μέσης τιμής ανά κράτηση.

Η μεγαλύτερη πτώση στο τζίρο προέρχεται από Καναδά (-68%), Αυστραλία (-33%) και ΗΠΑ (-19%), ενώ αξιοσημείωτη είναι η αύξηση από Γερμανία (+69%), Ελβετία (+54%) και Γαλλία (+51%).

Το ασταθές διεθνές περιβάλλον, λόγω κυρίως των τρομοκρατικών επιθέσεων είχε σοβαρό αντίκτυπο στις κρατήσεις. Η μεγάλη πτώση που συντελέστηκε το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο αποτυπώνεται σε μεγάλο βαθμό στις κρατήσεις από μακρινούς προορισμούς (long haul) όπως η Αμερική, η Αυστραλία και ο Καναδάς, οι πολίτες των οποίων παραδοσιακά έχουν την τάση να οργανώνουν μήνες πριν το ταξίδι τους. Η πτώση αυτή έχει ταυτόχρονα ισχυρό αντίκτυπο και στο τζίρο, καθώς οι παραπάνω χώρες έχουν συνήθως μεγάλη μέση αξία κράτησης, καθώς και μεγάλη μέση διάρκεια διαμονής.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την έρευνα της Nelios

Post Tags
Share Post