Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Νέες «αφίξεις», αλλά και «αποχωρήσεις» από την ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας

 

Ένα νέο 5άστερο boutique ξενοδοχείο, το Monastery Estate Athens Townhouse, θα λειτουργήσει στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Αθηναΐδος 10 στην πλατεία Αγ. Ειρήνης και πολύ κοντά στο Μοναστηράκι.

Το Athens Townhouse, που θα διαθέτει 14 δωμάτια, εστιατόριο, spa, ανήκει στην αλυσίδα Monastery Estate, η οποία διαθέτει τρία ξενοδοχεία στο νομό Χανίων:

– Το ΜΟΝASTERY ESTATE VENETIAN HARBOR στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

– Το MONASTERY ESTATE GUESTHOUSE και το MONASTERY ESTATE RETREAT στο χωριό Μονή, κοντά στη Σούγια.

Φωτογραφίες: www.booking.com

 

Η Noval ΑΕΕΑΠ, του ομίλου Βιοχάλκο δρομολογεί:

1. Tη μετατροπή του ημιτελούς κτηρίου (φωτογραφία) επιφάνειας 4.300 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην οδό Αρδηττού 40 – 42, πολύ κοντά στο Παναθηναϊκό (Καλλιμάρμαρο) Στάδιο, σε κατάλυμα επιπλωμένων διαμερισμάτων, κατά το μοντέλο του Κ29 (Αγ. Κωνσταντίνου 29, ανάμεσα στις πλατείες Ομονοίας και Καραϊσκάκη), που εκμισθώνει στον όμιλο Zeus International.

Για το κτήριο της Αρδηττού έχει συναφθεί σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης με το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου και τη ΜΕΠΑΛ Α.Ε. διάρκειας 15 ετών με δικαίωμα μονομερούς παράτασης 10 ετών και οι εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν άμεσα.

2. Την αξιοποίηση έκτασης 73 στρεμμάτων στην οδό Πειραιώς 252, επένδυση 120 εκατ. ευρώ, που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο, γραφεία και καταστήματα λιανικού εμπορίου, μουσείο, κέντρο τεχνολογικής έρευνας και ανάπτυξης, πάρκο περίπου 30 στρεμμάτων, αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής.

Πηγές: www.kathimerini.grwww.mononews.gr

RevitUp – Digital & Revenue Management

Η Prodea Investments (πρώην Εθνική ΠΑΝΓΑΙΑ Α.Ε.Ε.Α.Π, γνωστή ως ΠΑΝΓΑΙΑ):

1. Σύμφωνα με πληροφορίες, τελικά δεν θα μετατρέψει σε ξενοδοχείο το 5.300 τ.μ. κτήριο που εξαγόρασε πριν από ένα περίπου χρόνο στην αρχή της λεωφόρου Συγγρού (κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός). Έτσι, η διοίκηση της εταιρείας σχεδιάζει τη μετατροπή του σε κτήριο γραφείων, χρήση για την οποία εκτιμάται πως η ζήτηση θα είναι υψηλή λόγω του κεντρικού σημείου στο οποίο βρίσκεται.

2. Η Prodea με την κοινοπραξία Dimand – EBRD προχωρά στη μετατροπή του Σαρογλείου Μεγάρου στην οδό Σταδίου 65, στην πλατεία Ομονοίας, σε 4άστερο ξενοδοχείο. Στο κτήριο πρόκειται να λειτουργήσει ξενοδοχείο της αλυσίδας Moxy Hotels, του ομίλου Marriott, το οποίο θα είναι το πρώτο που λειτουργεί στην Αθήνα, μετά εκείνο της Πάτρας. Η επένδυση ανέρχεται σε περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.kathimerini.gr

 

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τις περιοχές του Ψυρρή και του Μεταξουργείου, δεν θα ισχύει ο περιορισμός του ανώτατου αριθμού κλινών (σήμερα προσδιορίζεται στις 100) για ξενοδοχεία και ξενώνες, με στόχο την αξιοποίηση κτηρίων μεγάλης επιφάνειας που υπάρχουν στις συγκεκριμένες γειτονιές και την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας.

Πηγή: www.tovima.gr

 

Την ίδια ώρα, δεύτερες σκέψεις αρχίζουν και κάνουν επενδυτές που αναπτύσσουν έργα real estate στην Αθήνα, για το αν τελικά θα πρέπει να προχωρήσουν τις επενδύσεις που έχουν εξαγγείλει ή θα πρέπει να φρενάρουν προσωρινά έστω τις δραστηριότητες τους στη χώρα μας, σύμφωνα με ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στο bankingnews.gr (δείτε ΕΔΩ):

1. Μέχρι τώρα, αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι η αλλαγή στο υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα του Μεγάρου Αλμυράντη, ενός κτηρίου που παραμένει πολλά χρόνια κενό. Η ομάδα των επιχειρηματιών που το νοίκιασε το 2017 για 25 χρόνια, πρόσφατα εξασφάλισαν την οικοδομική άδεια για τη μετατροπή του σε ένα μικρό boutique ξενοδοχείο, τεσσάρων αστέρων και 12 δωματίων (διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για το νέο ξενοδοχείο).

2. Επίσης πίσω πάνε και τα εγκαίνια για το 5άστερο ξενοδοχείο της Ιντρακάτ δυναμικότητας 45 δωματίων στο διατηρητέο κτήριο επί της οδού Κολοκοτρώνη 5, το οποίο έχει νοικιάσει από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για το νέο ξενοδοχείο, το οποίο όμως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με νέες πληροφορίες θα λειτουργήσει με διαφορετικό όνομα).

 

Επιπλέον, σύμφωνα με ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στο ethnos.gr (δείτε ΕΔΩ):

1. Fund με κεφάλαια από το Ισραήλ που έχει ήδη επενδύσει πολλά εκατομμύρια ευρώ στο κέντρο της Αθήνας και ο προγραμματισμός του για το 2020 ήταν η επένδυση επιπλέον 100 εκατ. ευρώ σε γραφειακούς χώρους, χώρους φιλοξενίας, mall και students flats, αποφάσισε να σταματήσει οποιαδήποτε επένδυση στην Ελλάδα. Ήδη μεταφέρει όλα τα διαθέσιμα κεφάλαια που προορίζονταν για την ελληνική κτηματαγορά, στην Ισπανία και στη Νέα Υόρκη που ήδη δραστηριοποιούταν πριν εγκατασταθεί στη χώρα μας, ενώ προγραμματίζει να τοποθετηθεί στην Ιταλία ως νέα αγορά για επενδύσεις ακινήτων.

2. Ένα άλλο fund που είχε διεκδικήσει και αποκτήσει τη μακροχρόνια μίσθωση δύο κεντρικών κτηρίων – πρώην γνωστές ξενοδοχειακές μονάδες στην Αθήνα, εγκαταλείπει την Ελλάδα, κλείνει το γραφείο εκπροσώπησης και αναζητά να παραχωρήσει τα δικαιώματα που έχει αποκτήσει στα δύο ακίνητα σε νέο επενδυτή.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media