Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Νέες πτήσεις από το εξωτερικό προς τα νησιά του Ιονίου

 

Στα Ιόνια Νησιά το επενδυτικό κλίμα στον τομέα του τουρισμού, την τελευταία τετραετία εμφανίζει έντονα ανοδικές τάσεις, τόσο σε εκσυγχρονισμούς, όσο και σε ίδρυση νέων μονάδων, σε όλους τους τύπους των καταλυμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Αυτό έχει συμπαρασύρει ανοδικά όλες τις δορυφορικές επιχειρήσεις, αλλά και τη ζήτηση θέσεων εργασίας, με αποτέλεσμα όλοι δείκτες της οικονομίας να είναι θετικοί (μεταποίηση, εμπόριο, εστίαση, μεταφορές, τραπεζικές καταθέσεις, λεωφορεία, rent a car, κλπ).

Πέραν των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το 2018, που ανακοινώθηκε αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας κατά 35% στα Ιόνια Νησιά, πρόσφατα εκδόθηκε Πολεοδομική άδεια για νέο 4άστερο ξενοδοχείο 240 κλινών στο Σιδάρι Κέρκυρας, ενώ εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης οι επιχορηγήσεις δύο επενδυτικών σχεδίων για τη Ζάκυνθο, που αφορούν την ίδρυση δύο 5άστερων ξενοδοχείων, ενισχυόμενου συνολικού κόστους 8.424.907,68 ευρώ.

Η τουριστική περίοδος του 2019, ξεκίνησε δυναμικά με πάρα πολλές πτήσεις από το εξωτερικό, αλλά και με προγραμματισμό νέων για το 2020.

Μερικά από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, είναι ότι το διάστημα 31 Μαρτίου έως 6 Απριλίου, η Κέρκυρα δέχτηκε 56 πτήσεις.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Ryanair πραγματοποιεί πτήσεις και στα τέσσερα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τα Ιόνια Νησιά, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δηλαδή επανήλθε στη Ζάκυνθο (μετά από πέντε χρόνια διακοπής σύνδεσης) και εγκαινιάζει από φέτος το αεροδρόμιο του Ακτίου ως το 14ο της στην Ελλάδα, ξεκινώντας με πτήσεις από τη Βουδαπέστη, από Ιούλιο έως τέλος Σεπτεμβρίου, με αρχική προσφορά από 14,99 ευρώ.

Για πρώτη φορά στα τουριστικά χρονικά των Ιονίων Νήσων ξεκίνησαν πτήσεις από τη Βιέννη από 31/03 με την «Lauda Motion» (θυγατρική της Ryanair), ενώ για το 2020 η αεροπορική εταιρεία και tour operator JET2.COM, προγραμμάτισε τέσσερις νέες πτήσεις για το Άκτιο, από Λονδίνο (δύο πτήσεις), Μάντσεστερ και Μπέρμιγχαμ.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram