Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Νέες επενδύσεις σε Αστέρια Γλυφάδας και Σκιάθο

 ΞΕΝΙΑ Σκιάθου: Πατήστε δεξί κλικ για να δείτε σε μεγέθυνση τις φωτορεαλιστικές απεικονίσεις του συγκροτήματος μετά την ολοκλήρωση των έργων

ΞΕΝΙΑ Σκιάθου: Πατήστε δεξί κλικ πάνω στις φωτορεαλιστικές απεικονίσεις για να δείτε σε μεγέθυνση το συγκρότημα μετά την ολοκλήρωση των έργων. Πηγή: www.tenacon.gr

 

1. Η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Γλυφάδας στην Αττική έδωσε το «πράσινο φως» για επένδυση προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος και επιπλωμένων κατοικιών συνολικής δυναμικότητας 400 κλινών, στα Αστέρια Γλυφάδας, με τη χορήγηση της σχετικής έγκρισης δόμησης.

Το ξενοδοχείο 5 αστέρων θα δημιουργηθεί με την επανάχρηση και τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων εγκαταστάσεων (120 bungalows). Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία συνεδριακού κέντρου για την εξυπηρέτηση έως και 600 ατόμων, κέντρου αναζωογόνησης και ομορφιάς, αθλητικών γηπέδων, ποδηλατόδρομων και άλλων εγκαταστάσεων.

Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί σε έκταση περίπου 280 στρεμμάτων με μέτωπο σε παραλία περίπου 600 μέτρων.

Η έκταση των Αστεριών Γλυφάδας, στην οποία βρίσκεται μεταξύ άλλων το Balux Cafe, ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και έχει παραχωρηθεί προς χρήση στην Εθνική Τράπεζα. Η Εθνική έχει συνάψει συμφωνία μακροχρόνιας ενοικίασης της έκτασης με την εταιρεία Ναυσικά, συμφερόντων του ομίλου Παπαθεοχάρη.

2. Θετική γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων έλαβε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας το επενδυτικό σχέδιο που αφορά τη δημιουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη θέση που βρίσκεται το κλειστό εδώ και περίπου 15 χρόνια Ξενία της Σκιάθου.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από την εταιρεία ΤΕΝΑΜΑΡ, η οποία ελέγχεται από την ΤΕ.ΝΑ. ΑΤΕΒΕ, κατασκευαστική εταιρεία με έδρα στη Πτολεμαΐδα, στην οποία περιήλθε το συγκρότημα από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έπειτα από διαγωνισμό.

Εκτός από την ανακατασκευή του Ξενία, το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία παραθεριστικού – τουριστικού χωριού 57 δωματίων δυναμικότητας 114 κλινών. Τα 18 δωμάτια έχουν σχεδιασθεί υπόσκαφα, έχοντας εμφανή μόνο την όψη προς τη θάλασσα. Επίσης, προβλέπει συγκροτήματα παραθεριστικής κατοικίας, εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής, εμπορικά καταστήματα, τρεις ανεξάρτητες κατοικίες και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Στάθη Κουσουνή στο kathimerini.gr

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για την επένδυση στο ΞΕΝΙΑ της Σκιάθου