Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Νέες επενδύσεις από τον όμιλο Καράτζη

O Όμιλος Καράτζη από την Κρήτη, που συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια παρουσίας, κατάφερε στο διάβα του χρόνου να ανήκει στους πρωταγωνιστές τόσο στη βιομηχανική παραγωγή όσο και στις επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια, διατηρώντας ταυτόχρονα ισχυρή παρουσία και στον τομέα του τουρισμού.

Έχοντας στο τιμόνι του τον Αντώνη Καράτζη, ο όμιλος δραστηριοποιείται σε τέσσερις κλάδους (βιομηχανία, τουρισμός, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, υπηρεσίες αεροπορικής μεταφοράς), διαθέτει εργοστάσια σε Ελλάδα και Γερμανία, 19 θυγατρικές εταιρείες ανά τον κόσμο και εμπορική παρουσία σε 72 χώρες.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Παράλληλα, ολοκληρώνει μέσα στο 2024 μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις ΑΠΕ για φωτοβολταϊκά πάρκα, ενώ ενισχύει το εκτόπισμά του στο πεδίο της κύριας δραστηριότητάς του, αλλά και του private aviation (Panellenic Airlines).

Στον όμιλο Καράτζη ανήκουν τα 5άστερα resorts Nana Golden Beach και Nana Princess, που βρίσκονται στη Χερσόνησο του Ηρακλείου.

To Nana Golden Beach

To Nana Princess

Το 2022 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Nana Sports Center που αποτελείται από 18 γήπεδα τένις.

Κατά τη διάρκεια του 2022 ο όμιλος Καράτζη αγόρασε οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων όμορο των υφιστάμενων στο ξενοδοχείο «Nana Golden Beach» για την επέκταση της αθλητικής εγκατάστασης Nana Sports Center και τη δημιουργία mini waterpark.

Επιπρόσθετα προέβη στην αγορά δύο ακινήτων στην περιοχή του Δράπανου Χερσονήσου για την εξυπηρέτηση αναγκών στέγασης του προσωπικού των Nana Hotels.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον όμιλο Καράτζη εξετάζονται νέες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό τομέα, με αιχμή τα resorts και τα city hotels.

 

Πηγές: www.newmoney.gr, www.euro2day.gr