Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία σχεδιάζουν ο Γιάννης και η Τίνα Δασκαλαντωνάκη

Νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία σχεδιάζουν ο Γιάννης και η Τίνα Δασκαλαντωνάκη, οι οποίοι μέσω της Kokari Ltd ανέλαβαν τη διαχείριση (management), του 5άστερου Grand Hyatt Athens (πρώην Athens Ledra) της λεωφόρου Συγγρού, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί στις 18 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι η Hyatt Hotels Corporation ανακοίνωσε το Μάιο τη συμφωνία franchise με τις εταιρείες Henderson Park και Hines, τις ιδιοκτήτριες εταιρείες από το καλοκαίρι του 2017 του πρώην Athens Ledra, για τη λειτουργία του ξενοδοχείου ως Grand Hyatt Athens μετά από τις εργασίες ριζικής ανακαίνισης.

«H επιλογή της Hyatt να τοποθετηθεί με το πιο δυνατό brand name της, το Grand Hyatt, στην Aθήνα – πέρα από τη μέχρι τώρα παρουσία της στην Eλλάδα με το Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη- αποτελεί διαβατήριο επιτυχίας μαζί με τη Hines, αλλά και ψήφο εμπιστοσύνης στο Γιάννη και την Tίνα Δασκαλαντωνάκη», δήλωσε ο Γιάννης Δασκαλαντωνάκης.

O ίδιος πιστεύει πολύ στη δυναμική και την αναπτυξιακή προοπτική του τουρισμού της Aττικής, καθώς έχει συντελεστεί και συντελείται μια μεγάλη αναβάθμιση του συνολικού προσφερόμενου προϊόντος, ενώ όπως υποστηρίζει «έχουμε και άλλα σχέδια για να επενδύσουμε μαζί με ξένους «συμπαίκτες» στην Eλλάδα». Mε τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήδη δύο ακόμη projects βρίσκονται στα σκαριά.

«Πιστεύουμε και στην αναπτυξιακή προοπτική του τουρισμού στη γειτονιά των Bαλκανίων», δηλώνει ο Γιάννης Δασκαλαντωνάκης. Γι’ αυτό άλλωστε και η «Y&T Daskalantonakis Knossian Group» διαθέτει το Sofia Hotel Balkan στη Bουλγαρία και το Metropol Palace στο Bελιγράδι, τα οποία βρίσκονται υπό την «ομπρέλα» του brand Luxury Collection της Starwood (Marriott), ενώ πρόσφατα εξαγόρασε και το πρώην Radisson Park Inn στη Σόφια, με σκοπό να μετατραπεί σε 5άστερο ξενοδοχείο.

O Γιάννης και η Tίνα Δασκαλαντωνάκη προέρχονται από την οικογένεια που δημιούργησε τον ξενοδοχειακό όμιλο Grecotel. Bέβαια, τα ενδοοικογενειακά προβλήματα που προέκυψαν στο πέρασμα των ετών οδήγησαν τα δύο αδέλφια σε μια αυτόνομη πορεία από τον πατέρα τους Nίκο και την αδελφή τους Mάρη, ωστόσο αυτό δεν αφαιρεί δυναμική από την πλούσια εμπειρία που διαθέτουν πάνω στο επιχειρηματικό αντικείμενό τους, ούτε και από τις ισχυρές διασυνδέσεις που απέκτησαν εντός και εκτός συνόρων.

 

Πηγή: www.dealnews.gr