Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Νέες ελπίδες για αύξηση του τουρισμού από τη Ρωσία

EOT322

 

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από τη ρωσική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η ζήτηση για την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 40%!

Την ίδια ώρα, έχουν «αποκλειστεί» οι πτήσεις τσάρτερ από τις ρωσικές πόλεις προς τις τουρκικές με αποτέλεσμα να προσπαθούν τώρα οι Τούρκοι tour operators να προωθήσουν με πολύ δυσκολία τα πακέτα τους, με αυξημένες πλέον τιμές και με τις προγραμματισμένες πτήσεις (regular flights).

«Μόλις αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και στη Ρωσία, είχαμε μια «καθίζηση» στις κρατήσεις για την Ελλάδα για 5 – 6 μέρες που έφτασε το 40% περίπου, ενώ τώρα επανέκαμψε. Ειδικά από την περασμένη Δευτέρα, η ζήτηση αυξήθηκε κατά 15%, με τις υπάρχουσες αεροπορικές θέσεις που είναι διαθέσιμες», ανέφερε ο πρόεδρος του ρωσικού tour operator «ΤΕΖ ΤΟUR» στην Ελλάδα, Δημήτρης Χαριτίδης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως παράλληλα με τη ρωσική αγορά, σημειώνεται μεγάλη αύξηση από τις χώρες της Βαλτικής, που στρέφονται εξ ολοκλήρου προς την Ελλάδα, ακυρώνοντας εντελώς τα πακέτα για την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πολλά περιθώρια για αύξηση της τουριστικής κίνησης το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, καθώς τον Αύγουστο τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα, με πτήσεις προς την Ελλάδα και προορισμούς όπως η Κρήτη και η Ρόδος.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της Πέγκυς Ντόκου στο dimokratiki.gr

 

Post Tags
Share Post