Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις στην πλατφόρμα της Airbnb

H πλατφόρμα Airbnb προχώρησε φέτος στο πιο εκτεταμένο σύνολο βελτιώσεων που έγινε ποτέ ξεκινώντας με την εισαγωγή των Airbnb Δωματίων.

Ταυτόχρονα, παρουσιάζονται πάνω από 50 νέες λειτουργίες και αναβαθμίσεις που βασίζονται σε κορυφαία σχόλια.

«Με το Airbnb Rooms (Airbnb Δωμάτια), επιστρέφουμε στην ιδέα που ξεκίνησε τα πάντα – στην ιδρυτική νοοτροπία της κοινής χρήσης», δήλωσε ο Μπράιαν Τσέσκι, συνιδρυτής και CEO της Airbnb. «Τα Airbnb Δωμάτια είναι συχνά πιο οικονομικά από τα ξενοδοχεία και είναι ο πιο αυθεντικός τρόπος για να γνωρίσετε μια πόλη. Αυτή είναι η ψυχή της Airbnb».

Με την Airbnb να έχει ξεκινήσει ως ένας τρόπος διαμονής σε ένα δωμάτιο στο σπίτι κάποιου άλλου, η πρωτότυπη ιδέα της κοινής χρήσης ενός σπιτιού προσφέρει δύο μοναδικά οφέλη.

Πρώτον, είναι πιο οικονομικό για τους επισκέπτες με περισσότερο από το 80% των ιδιωτικών δωματίων κοστίζει κάτω από 100 $/διανυκτέρευση και μέση τιμή 67 $/διανυκτέρευση.

Δεύτερον, η διαμονή με έναν οικοδεσπότη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για κάποιον να βιώσει την πόλη σαν ντόπιος.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Τι νέο έρχεται;

Το Διαβατήριο Οικοδεσπότη, αποκλειστικά για τα Airbnb Δωμάτια, δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για τους οικοδεσπότες ενισχύοντας το αίσθημα της ασφάλειας, πριν την κράτηση.

Πατώντας στο Διαβατήριο Οικοδεσπότη είναι εμφανής μεγαλύτερη φωτογραφία και λεπτομέρειες που έχουν μοιραστεί οι οικοδεσπότες όπως που πήγαν σχολείο, τι δουλειά κάνουν και άλλες πληροφορίες.

Η νέα Κατηγορία Airbnb Δωμάτια περιλαμβάνει ένα επιμελημένο σύνολο ενός εκατομμυρίου ιδιωτικών δωματίων με λεπτομέρειες για κοινόχρηστους χώρους όπως κουζίνα, σαλόνι ή αυλή.

Νέα φίλτρα για πιο εύκολο διαχωρισμό στον τύπο χώρου και την εναλλαγή μεταξύ δωματίων, ολόκληρων σπιτιών ή άλλου και βελτιωμένη μέση τιμή.

Νέες λειτουργίες απορρήτου για τα δωμάτια που δείχνουν ξεκάθαρα εάν υπάρχει κλειδαριά στο υπνοδωμάτιο, καθώς και αν τα μπάνια είναι κοινόχρηστα και αν άλλα άτομα εκτός του οικοδεσπότη θα βρίσκονται στο σπίτι κατά τη διάρκεια της διαμονής.

 

50+ νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις με βάση τα σχόλια των επισκεπτών

Αναμένοντας μια ταξιδιωτική σεζόν ρεκόρ, η Airbnb βελτιώνει σχεδόν κάθε πτυχή των υπηρεσιών της – και το κάνει με βάση τα σχόλια της κοινότητάς της.

«Εκατομμύρια άνθρωποι μας έχουν δώσει σχόλια για το πώς να βελτιώσουμε το Airbnb. Ακούσαμε», είπε ο Μπράιαν Τσέσκι. «Σήμερα, παρουσιάζουμε το πιο εκτεταμένο σύνολο ενημερώσεων που έγινε ποτέ. Η προσέγγισή μας με γνώμονα το σχεδιασμό σημαίνει ότι κάνουμε πάντα την Airbnb καλύτερο και οι περισσότερες από 50 νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις μας είναι μόνο η αρχή. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να βελτιώνουμε την Airbnb».

 

7+1 από τις 50+ νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις που ξεκινούν να είναι διαθέσιμες από σήμερα

Εμφάνιση συνολικής τιμής, ξεκάθαρες οδηγίες checkout, βελτιωμένοι χάρτες, επανασχεδιασμένα

Αγαπημένα, πιο απλές και πιο οικονομικές μηνιαίες διαμονές, προτεραιότητα εξυπηρέτησης πελατών σε ταξίδι, πληρωμή με την πάροδο του χρόνου άμεση πίστωση επανακράτησης.

Ως μέρος των 50+ νέων λειτουργιών και αναβαθμίσεων, λανσάρονται και 25 βελτιώσεις για Hosts, συμπεριλαμβανομένων νέων εργαλείων τιμολόγησης ώστε να πετύχουν ανταγωνιστικές τιμές, εβδομαδιαίες και μηνιαίες εκπτώσεις και να συγκρίνουν την καταχώρισή τους με παρόμοιες στην περιοχή τους.

Περιλαμβάνεται επίσης μια ετήσια προβολή στο ημερολόγιο, η δυνατότητα εύκολης εισαγωγής οδηγιών checkout, αποδείξεων ανάγνωσης και νέων γρήγορων απαντήσεων στα μηνύματα και πολλά άλλα.

 

Airbnb και Airbnb Δωμάτια στην Ελλάδα – Ποιες είναι οι τάσεις αναζητήσεων Ελλήνων το 1ο τρίμηνο 2023

Και στην Ελλάδα υπάρχει πληθώρα επιλογών στην κατηγορία ιδιωτικά δωμάτια, προσφέροντας στους επισκέπτες της αίσθηση της φιλοξενίας μέσα από προσιτές τιμές.

Οι διανυκτερεύσεις σε ιδιωτικές καταχωρήσεις δωματίων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά περίπου 50% πέρσι σε σχέση με το 2021.

Η μέση τιμή του δωματίου είναι στα 81 EUR όταν παγκόσμια είναι 100 USD με την ποιότητα να παραμένει υψηλή καθώς το 80% των διαμονών που αξιολογήθηκαν σε ιδιωτικό δωμάτιο στην Ελλάδα έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία πέντε αστέρων.

Οι κορυφαίες κατηγορίες κρατήσεων για τους επισκέπτες από την Ελλάδα είναι: Παραλία, Εμβληματικές πόλεις, Δωμάτια, Εθνικά πάρκα και Σκι.

Παρακάτω παρατίθενται στοιχεία για τις αναζητήσεις των Ελλήνων σε προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας το 1ο τρίμηνο του 2023.

Οι επισκέπτες από την Ελλάδα αναζητούν ήλιο, αξιοθέατα και πεζοπορίες με τις πέντε κορυφαίες κατηγορίες κρατήσεων αυτό το καλοκαίρι, όπως παραλία, εμβληματικές πόλεις, παραθαλάσσια, κυκλαδίτικα σπίτια και εθνικά πάρκα.

 

Τάσεις καλοκαιρινοί προορισμοί εσωτερικού – με αναζήτηση από επισκέπτες από την Ελλάδα το 1ο τρίμηνο 2023

Γάιος

Λήμνος

Σκύρος

Τήνος

Σχοινούσα

Κίμωλος

Ανάφη

Θάσος

Αρεόπολη

Μυτιλήνη

 

Τάσεις καλοκαιρινοί διεθνείς προορισμοί – με αναζήτηση από Έλληνες επισκέπτες το 1ο τρίμηνο 2023

 

Βαλέτα, Μάλτα

Βιέννη, Αυστρία

Ρώμη, Ιταλία

Βαρκελώνη, Ισπανία

Μαδρίτη, Ισπανία

Λισαβόνα, Πορτογαλία

Παρίσι, Γαλλία

Μιλάνο, Ιταλία

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Βενετία, Ιταλία

Post Tags
Share Post