Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Νέα ξενοδοχεία φέρνει η συνεργασία Wyndham – Zeus International

Την ανάπτυξη 20 ξενοδοχείων την επόμενη 10ετία στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, περιλαμβάνει η ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στον αμερικανικό όμιλο ξενοδοχείων Wyndham Hotel Group και την ελληνική εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης ξενοδοχείων Zeus International, του Χάρη Σιγανού, που ήδη διαχειρίζεται το Wyndham Grand Athens.

Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής συνεργασίας, θα λειτουργήσουν άλλα τέσσερα ξενοδοχεία, καθώς Zeus και Wyndham έχουν αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου Poseidon Resort στο Λουτράκι, ενώ έχουν προχωρήσει σε μακροχρόνια μίσθωση (25 χρόνια) δύο ξενοδοχείων στην ανατολική Αττική, του Aquamarina στο Μάτι της Νέας Μάκρης και του Mare Nostrum στη Βραυρώνα.

Έτσι, το Μάιο θα λειτουργήσουν δύο νέα ξενοδοχεία στις εγκαταστάσεις του Poseidon Resort, το Wyndham Loutraki Poseidon Resort με δυναμικότητα 108 σουίτες, ορισμένες με ιδιωτικές πισίνες ή τζακούζι, καθώς και το Ramada Loutraki Poseidon Resort με δυναμικότητα 207 σουίτες και bungalows.

Tο ύψος της επένδυσης θα είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτή που έγινε για την ανακαίνιση του Wyndham Grand Athens, δηλαδή κοντά στα πέντε εκατ. ευρώ. Η συμφωνία ανάληψης της διαχείρισης είναι διάρκειας 15 ετών.

Το 2018 θα ακολουθήσουν άλλα δύο ξενοδοχεία, το Wyndham Garden Attica Riviera (Aquamarina) με 130 δωμάτια και το Ramada Plaza Attica Riviera (Mare Nostrum), με 352 δωμάτια.

Η επένδυση προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη σεζόν και τα ξενοδοχεία θα δέχονται κρατήσεις από 01/01/2018. Και σε αυτά, θα μπει σε εφαρμογή μεγάλο πρόγραμμα αναδιαμόρφωσης, χωρίς όμως ακόμη να μπορεί να ανακοινωθεί το τελικό ύψος της επένδυσης.

«Οι αφίξεις συνολικά για τον ελληνικό τουρισμό παραμένουν σε άνοδο, ενώ ειδικά για το πρώτο ξενοδοχείο μας στην Αθήνα, το Wyndham Grand, έχουμε ξεπεράσει τις προβλέψεις μας. Δεν έχω υπάρξει περισσότερο αισιόδοξος για τον ελληνικό τουρισμό μέσα στην τελευταία δεκαετία όσο είμαι αυτή τη στιγμή. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλη χώρα αυτή τη στιγμή που να έχει τόσο στενή σχέση με τον τουριστικό κλάδο: Στην Ελλάδα 1 στις 5 θέσεις εργασίας συνδέεται με τον τουρισμό και γι’ αυτό πρέπει να γίνουν περισσότερες επενδύσεις στον κλάδο.

Όσον αφορά ειδικά τον όμιλο της Wyndham, πρώτη προτεραιότητα για επενδύσεις είναι η Αθήνα και η ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ωστόσο θεωρούμε ότι υπάρχει σημαντική δυναμική τόσο στην ηπειρωτική χώρα όσο και στα νησιά», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wyndham Hotel Group, ο Geoff Ballotti, ο οποίος παρευρέθη τη Δευτέρα στα επίσημα εγκαίνια του Wyndham Grand Athens.

Πηγές: www.tovima.gr, www.imerisia.gr, www.newmoney.gr, www.capital.gr