Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Νέα ξενοδοχεία σε Πειραιά, Σαντορίνη, Ρέθυμνο, Σαμοθράκη

 

Από αρμόδιες υπηρεσίες εγκρίθηκε η δημιουργία τεσσάρων νέων ξενοδοχείων, στον Πειραιά, στη Σαντορίνη, στο Ρέθυμνο και στη Σαμοθράκη.

 

1. Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Πειραιά εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για τη μετατροπή οκταόροφου κτηρίου γραφείων που βρίσκεται στην οδό Μακράς Στοάς 17 στον Πειραιά σε τουριστικό κατάλυμα – ξενοδοχείο.

Το κτήριο της οδού Μακράς Στοάς 17, που ανήκει στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι και τον πύργο του Πειραιά και συγκεκριμένα απέναντι από την εκκλησία της Αγ. Τριάδας και δίπλα στο κτήριο του ΚΕΠ του Πειραιά.

Η νέα επένδυση στον Πειραιά θα υλοποιηθεί από την ANVIL MANAGEMENT GROUP IKE.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

2. Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση «Τουριστικές Επιχειρήσεις Κάβειρος ΙΚΕ» στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Α΄ κύκλος), όπως ισχύει.

Το επενδυτικό σχέδιο της «Τουριστικές Επιχειρήσεις Κάβειρος ΙΚΕ» αναφέρεται στην ίδρυση νέου ξενοδοχείου με αξιοποίηση του αργούντος κτηρίου του ξενοδοχείου «Κάβειρος» στα Θερμά Λουτρά της Σαμοθράκης.

 

3. Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ρεθύμνης εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή ξενοδοχειακού συγκροτήματος τριών αστέρων, 98 κλινών με πισίνες, σε έκταση εκτός του οικισμού της Νέας Μαγνησίας της τοπική κοινότητας Έρφων, που βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου.

Η επένδυση στη Ν. Μαγνησία του Ρεθύμνου θα πραγματοποιηθεί από τη BLUE SKY INVESTMENTS.

 

4. Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας εγκρίθηκε η επέκταση και η μετατροπή κατοικιών που βρίσκονται στο Καμάρι της Σαντορίνης σε ξενοδοχείο.

Η νέα επένδυση στη Σαντορίνη θα πραγματοποιηθεί από το Διονύσιο Μπούτση.