Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο, Ξυλόκαστρο, Καλαμάτα, Ρόδο, Χανιά, Σύβοτα

 

Από αρμόδιες Υπηρεσίες εγκρίθηκε η δημιουργία επτά νέων ξενοδοχείων:

Από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Ε΄ κύκλος):

1. Του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση «MYKONOS LUXURY HOTELS Α.Ε.» που αναφέρεται στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 65 δωματίων / 195 κλινών, στη θέση Ράχες της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς της Μυκόνου.

2. Του επενδυτικού σχεδίου της «ΑΛΘΕΑ ΡΙΖΟΡΤ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΑΛΘΕΑ ΡΙΖΟΡΤ», που αναφέρεται στη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 36 δωματίων / 98 κλινών, στη θέση Άνω Λουτρό, της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης της Κορινθίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε η δημιουργία τριών ξενοδοχείων στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης από την «ΑΛΘΕΑ ΡΙΖΟΡΤ». Δείτε ΕΔΩ.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

3. Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Καλαμάτας εγκρίθηκε η αλλαγή χρήσης τριώροφου κτηρίου με υπόγειο, που βρίσκεται επί της συμβολής των οδών Πολυχάρους 3 και Αναγνωσταρά στην Καλαμάτα, από κλινική σε 4άστερο ξενοδοχείο 43 κλινών, από τους Μαρία Γυφτέα και Χρήστο Γυφτέα.

4. Από το Υπουργείο Τουρισμού εγκρίθηκε η υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις υπό ανέγερση 5άστερου ξενοδοχείου, με υπό έγκριση διακριτικό τίτλο «12 ISLANDS VILLAS», δυναμικότητας 99 κλινών σε έκταση 20 στρεμμάτων περίπου, στα Κολύμπια της Ρόδου, από την «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΑΜΨΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.».

5. Από την Περιφέρεια Κρήτης εγκρίθηκε η υπαγωγή σε πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις και η επιβολή πρόσθετων όρων για την ανέγερση και λειτουργία ξενοδοχείου δυναμικότητας 47 κλινών, με επιπλωμένα διαμερίσματα και πισίνες, στη θέση «ΦΡΟΥΔΙΑ ΑΚΤΗΣ – ΓΥΛΙΣΜΑΤΑ», στα Φαλάσσαρνα, Τ.Κ. Πλατάνου του Δήμου Κισσάμου Χανίων, από τη «ΝΟMAS BOUTIQUE ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΚΕ».

6. Από το Υπουργείο Τουρισμού εγκρίθηκε η υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις για την ανέγερση 5άστερου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 150 κλινών, με αποκατάσταση και επανάχρηση μνημείου, σε έκταση 3,8 στρεμμάτων, εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Χανίων, από τη «ΝΜΠ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» με νόμιμο εκπρόσωπο τον Νικόλαο Περογιάννη.

7. Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια ανέγερσης 4άστερου ξενοδοχείου στη θέση Βρέστα, στα Σύβοτα της Θεσπρωτίας, από τον Κωνσταντίνο Ζαγκλή και την «IONIAN SEA DELIGHT IKE».