Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Νέα ξενοδοχεία του ομίλου Accor στην Ελλάδα

Ο μεγάλος γαλλικός ξενοδοχειακός όμιλος AccorHotels, με πάνω από 20 αλυσίδες ξενοδοχείων (Sofitel, Novotel, Raffles, Swissotel, ibis κ.ά.) και περισσότερα από 4.100 ξενοδοχεία σε 95 χώρες, μετά την ανακοίνωση για το νέο του ξενοδοχείο στο Ηράκλειο σχεδιάζει μεγάλες επενδύσεις, στην Αθήνα, τον Πειραιά και στη Μύκονο.

Ο γαλλικός κολοσσός «πρωτοήρθε» στην Ελλάδα το 1988 με την ανάληψη της διαχείρισης του «Novotel» στην Αθήνα, έχοντας αποκτήσει και την ιδιοκτησία του 100% της μονάδας επί της οδού Μιχαήλ Βόδα από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

1. Τον Ιούνιο ανοίγει το πρώτο «ibis Styles» στην Ελλάδα, στην «καρδιά» του ιστορικού και εμπορικού κέντρου του Ηρακλείου, σε συνέχεια της συμφωνίας που ανακοινώθηκε από την AccorHotels με την εταιρεία Polis H.M. S.A.

Το 72 δωματίων “ibis Styles Heraklion Central Hotel», που βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο ανάμεσα στο κέντρο της πόλης και το λιμάνι του Ηρακλείου, θα λειτουργήσει από τρεις παιδικούς φίλους οι οποίοι, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, έπαιζαν στα σοκάκια γύρω από τη συγκεκριμένη γειτονιά όταν ακόμα λειτουργούσε εκεί εργοστάσιο κρητικής σταφίδας.

«Η συνεργασία μας με την AccorHotels για την εκπροσώπηση μιας τόσο ξεχωριστής και προσιτής αλυσίδας ξενοδοχείων διεθνούς εμβέλειας είναι πολύ σημαντική για εμάς και θα συμβάλει στην τουριστική ζωή της πόλης του Ηρακλείου», δηλώνει ο  Αντώνης Μιχελιδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Polis.

Δείτε φωτορεαλιστικές απεικονίσεις του ibis Styles Heraklion Central (Πηγή: www.ibis.com)

2. Πιο μακροπρόθεσμη, αφού είναι ακόμη στο στάδιο των -πολύπλοκων- αδειοδοτήσεων, είναι η έτερη επένδυση στην οποία έχει συμφωνήσει ο όμιλος για το brand Νοvotel στον Πειραιά. Πρόκειται για τη σχεδιαζόμενη επένδυση της Hatsios Development, που αφορά την αξιοποίηση ιδιόκτητου οικοπέδου της Hatsios επί της Ομηρίδου Σκυλίτση 62, που προορίζεται για την κατασκευή 4άστερου ξενοδοχείου 303 δωματίων.

Φωτορεαλιστική απεικόνιση του Novotel στον Πειραιά

3. Αντίστοιχα, στο στάδιο των αδειοδοτήσεων βρίσκεται και η άλλη επένδυση για το νέο ξενοδοχείο ibis, που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Πατησίων 55 και Μάρνης 2, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η επένδυση στην Πατησίων, πρόκειται για ένα έργο που, εφόσον ολοκληρωθούν οι αδειοδοτικές διαδικασίες, θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ενός ξενοδοχείου 377 κλινών σε ακίνητο της Τριαντείου Επαγγελματικής και Βιομηχανικής Σχολής Πατρών.

Tο σημείο που θα κατασκευαστεί το ibis στην Αθήνα/Φωτογραφία: www.google.gr/maps

 

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr