Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Νέα ξενοδοχεία: 5άστερο στην Κεφαλλονιά και τριών αστέρων στο δήμο Ακτίου – Βόνιτσας

 

Εγκρίθηκε η δημιουργία δύο ξενοδοχείων, ένα στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας και ένα στην Κεφαλλονιά.

1. Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Ε΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση επιχείρησης «ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», που αναφέρεται στη δημιουργία ξενοδοχείου τριών αστέρων στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας της Αιτωλοακαρνανίας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

2. Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου «Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 (*) αστέρων και δυναμικότητας 292 κλινών», στη θέση Παλιοσταφίδα, Τσουρούνα, Δ.Κ. Αργοστολίου, Δήμου Αργοστολίου, Π.Ε. Κεφαλληνίας, του φορέα ΤΡΙΗΡΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Α.Ξ.Τ.Ε)».

Το ξενοδοχείο αποτελείται από δύο βασικές κτηριακές ενότητες και πισίνες, εστιατόρια, χώρους διασκέδασης και εκγύμνασης, υπαίθριο χώρο πολιτισμού – θέατρο 250 θέσεων, beach bar, κεντρική πισίνα 1.200 τ.μ., σχεδιασμένη κατά μήκος της παραλίας Παλιοσταφίδα, με bar και χώρο εξωτερικών καθήμενων, ο οποίος θα είναι κατάλληλος για συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις.

Η μία κτηριακή ενότητα (Τμήμα Α) αποτελείται από διώροφο κτήριο, ενώ η άλλη κτηριακή ενότητα (Τμήμα Β) αποτελείται από κεντρικό διώροφο κτήριο και πτέρυγες δωματίων.

Τμήμα Α: Πρόκειται για κτήριο με κεραμοσκεπή τοποθετημένο στο υψηλότερο σημείο της έκτασης σε περίοπτη θέση με θέα 360ο, με 43 δωμάτια από τα οποία δύο θα είναι σουίτες. Διαθέτει αίθουσα πρωινού, καθιστικό, ενώ στον υπαίθριο χώρο του τοποθετείται πισίνα.

Τμήμα Β: Πρόκειται για κεντρικό κτήριο με χώρο υποδοχής, βεράντα και εστιατόριο με υπαίθριο χώρο.

Πτέρυγες δωματίων: Πρόκειται για διώροφα κτήρια μονής κατεύθυνσης.