Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Νέα τροποποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων των τουριστικών επιχειρήσεων

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 2587/25.5.2022 νέα τροποποίηση των πρωτοκόλλων υγειονομικού περιεχομένου για τα τουριστικά καταλύματα.

Οι τροποποιήσεις αναφέρονται στο Παράρτημα Ι και συγκεκριμένα:

 

Β.4.2

Μέλος του προσωπικού που αποτελεί επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα να αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που ισχύουν για το γενικό πληθυσμό.

 

Ζ.16

Μεταξύ αναχώρησης και άφιξης διαφορετικών πελατών στο ίδιο δωμάτιο, αυτό καθαρίζεται, απολυμαίνεται και αερίζεται επαρκώς και επιμελώς (δεν υπάρχει αναφορά στις ώρες check in – check out).

 

 

Θ.11

Ειδικά για τα εστιατόρια που διαθέτουν μπουφέ (buffet), απαιτούνται τα εξής:

Παροχή απολυμαντικού μέσου χεριών στην είσοδο του μπουφέ και έλεγχος από το προσωπικό ότι χρησιμοποιείται από τους πελάτες.

Τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων κατά το σερβίρισμα των πελατών στο μπουφέ.

Δίνεται η δυνατότητα το σερβίρισμα να πραγματοποιείται από τον πελάτη εφόσον γίνει χρήση αντισηπτικού και υπάρχει επίβλεψη από το προσωπικό.

Να σημειωθεί ότι έχει αφαιρεθεί η υποχρεωτική τοποθέτηση διαχωριστικού προστατευτικού – sneeze guards.

 

Ι.Β. 5

Γίνεται προαιρετικό

Ο μέγιστος συνολικός αριθμός των εισερχομένων εντός της πισίνας κάθε στιγμή δεν θα είναι μεγαλύτερος από έναν λουόμενο ανά 2,5 m2 επιφάνειας νερού.

 

Ι.Β.7

Γίνεται προαιρετικό

Η διάταξη των καθισμάτων (ξαπλώστρες, καρέκλες, πουφ, σεζλόνγκ, κτλ.) θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε η απόσταση μεταξύ των ακρότερων σημείων των καθισμάτων δύο ατόμων που βρίσκονται σε δύο διαφορετικές ομπρέλες ή δύο ατόμων που διαμένουν σε διαφορετικό δωμάτιο, να είναι τουλάχιστον 1.5 μέτρο σε κάθε κατεύθυνση.

 

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ.