Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους του νομού Ηρακλείου

Μετά από μια πενταετία υπογράφηκε ξανά τοπική κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ της Ένωσης Ξενοδοχείων νομού Ηρακλείου και του Σωματείου Ξενοδοχoϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου, που ισχύει από 01/04/2019 – 31/03/2020.

Η νέα τοπική κλαδική συλλογική σύμβαση επιφέρει στα μέλη του Σωματείου αύξηση κατά 2,3% από την προηγούμενη Διαιτητική Απόφαση του 2018, με τους βασικούς μισθούς να διαμορφώνονται σε:

 

Α’ κατηγορία: 865 ευρώ

Β’ κατηγορία: 846 ευρώ

Γ’ κατηγορία: 830 ευρώ

Δ’ κατηγορία: 793 ευρώ

 

Επίσης θα καταβάλλονται επί του βασικού μισθού και προϋπηρεσίας τα ακόλουθα επιδόματα: οικογενειακών βαρών, τουριστικής εκπαίδευσης, εποχιακής απασχόλησης, επίδομα στολής, ανθυγιεινής εργασίας, επίδομα οθόνης, διατροφής, διαμονής και μεταφοράς.

Η συγκεκριμένη σύμβαση διασφαλίζει επίσης περισσότερες ειδικότητες όπως: υπάλληλοι κρατήσεων, υπάλληλοι δημοσίων σχέσεων, γυμναστές, αρτοποιοί στην Α’ κατηγορία.

Επίσης κηπουρούς, οδηγούς ηλεκτροτεχνίτες, υδραυλικούς, βρεφονηπιαγωγούς στη Β’ κατηγορία.

Επανέρχεται στο 40 – 50% αναλόγως η αποζημίωση λόγω γήρατος από το 20%.

Επιπλέον, ρυθμίζει την αμοιβή και την ασφάλιση της εργασίας κατά την 6η ημέρα με προσαύξηση 20% λόγω υπερεργασίας, εφόσον ο εργαζόμενος εργαστεί.

Η προϋπηρεσία για τους Α, Β, Γ μάγειρες εάν έχουν πτυχίο σχολής Σ.Τ.Ε. μετράει σε οποιαδήποτε επισιτιστική επιχείρηση και το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για τους λαντζέρηδες διαμορφώνεται στο 7%.

Διασφαλίζει τους βασικούς μισθούς σε προϊστάμενους τμημάτων με προσαύξηση από 10% και 20% πλέον των βασικών μισθών της Α’ κατηγορίας.

 

Πηγές: www.patris.gr, www.soxir.gr, www.omed.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram