Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Νέα πολυτελή resorts σε Τζια, Πόρτο Χέλι και Μύκονο

 

Ανεβαίνει ο πήχης στον τουρισμό πολυτελείας της Ελλάδας, καθώς σχεδιάζονται νέα 5άστερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα (resorts) στη Τζια, κοντά στο Πόρτο Χέλι της Αργολίδας και στη Μύκονο.

 

1. One&Only Kea Island Resort

Ο όμιλος Kerzner International, του οποίου βασικός μέτοχος είναι το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο του Ντουμπάι και η Dolphin Capital του Μίλτου Καμπουρίδη, ανακοίνωσαν το Νοέμβριο του 2017 τη συμφωνία τους για τη δημιουργία του 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος «One&Only Kea Island Resort» (φωτορεαλιστική απεικόνιση), στην Κέα (Τζια).

Στην τελική φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας επιλογής της κατασκευαστικής εταιρείας από την Ελλάδα, βρίσκεται η Dolphin, με σκοπό να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής ώστε το νέο resort να είναι έτοιμο να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2021.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα, τη διαχείριση του οποίου θα αναλάβει η διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων «One&Only Resorts», θα αναπτυχθεί σε παραθαλάσσια έκταση 650 στρεμμάτων στη δυτική πλευρά του νησιού και θα περιλαμβάνει 75 resort villas, έως 40 πολυτελείς κατοικίες (One&Only Private Homes) διαθέσιμες προς πώληση, SPA, τρία εστιατόρια, δύο μπαρ και beach club.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης για το «One&Only Kea Island», υπολογίζεται να ανέλθει στα 150 εκατ. ευρώ.

 

2. Killada Hills Golf Resort

Ο όμιλος Dolphin βρίσκεται σε συζητήσεις με ελληνικό τραπεζικό όμιλο για τη χρηματοδότηση της μεγάλης επένδυσης «Killada Hills Golf Resort» (φωτορεαλιστική απεικόνιση) σε έκταση 2.000 στρεμμάτων κοντά στο Πόρτο Χέλι της Αργολίδας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για το Killada Hills φτάνει τα 418 εκατ. ευρώ και η πρώτη φάση των έργων, που αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2019 με στόχο να ολοκληρωθούν το 2021, περιλαμβάνει τη δημιουργία γηπέδου golf 18 οπών και συγκροτήματος κατοικιών προς πώληση.

Οι επόμενες φάσεις της επένδυσης, που θα υλοποιηθούν σταδιακά, περιλαμβάνουν τη δημιουργία ξενοδοχείου 100 δωματίων, 88 βίλες, 100 κατοικίες, εστιατόρια κ.ά.

 

3. Δύο μεγάλες επενδύσεις στη Μύκονο

Η Grivalia Hospitality, που ανήκει στη Grivalia Properties, η οποία θα συγχωνευτεί με τη Eurobank, σχεδιάζει πολυτελές συγκρότημα 150 βιλών με 380 κλίνες, σε έκταση 95 στρεμμάτων στην περιοχή Καλό Λιβάδι της Μυκόνου.

Η Grivalia τα τελευταία χρόνια μεταξύ άλλων εξαγόρασε το συγκρότημα «Amanzoe» κοντά στο Πόρτο Χέλι από τον όμιλο Dolphin, ξεκινάει σύντομα την πρώτη φάση των έργων δημιουργίας 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στα «Αστέρια» Γλυφάδας και μετατρέπει το κτήριο που στέγαζε το εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα», σχεδόν δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, σε 5άστερο boutique ξενοδοχείο.

Επιπλέον, σε έκταση 180 στρεμμάτων στην περιοχή Καλαφάτης της Μυκόνου, επενδυτικό σχήμα ενδιαφέρεται για τη δημιουργία δύο ξενοδοχείων με 110 δωμάτια το κάθε ένα, τη διαχείριση των οποίων θα αναλάβει διεθνής ξενοδοχειακός όμιλος που θέλει να τοποθετηθεί περαιτέρω στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά.

 

Πηγή: Εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Σημαντική σημείωση

Το παραπάνω κείμενο είναι μια περίληψη που ετοιμάσαμε από χθεσινό δισέλιδο ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Στεφανίας Σούκη στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram