Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Νέα μαρίνα στην παλιά πόλη της Κέρκυρας

 

Τη δρομολόγηση της δημιουργίας μιας σύγχρονης τουριστικής μαρίνας στη χερσαία ζώνη της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, σηματοδοτεί η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας για την υλοποίηση της πράξης «Τουριστικό Καταφύγιο Σκαφών Αναψυχής» στη θέση Σπηλιά, από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ), Σπύρο Ζερβόπουλο.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 – 2012 υλοποιήθηκε η Α’ φάση του έργου που περιλάμβανε τα λιμενικά έργα και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του έργου ανέρχεται στα 9.700.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 9.006.944,30 ευρώ (από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014 – 2020») και η ιδιωτική συμμετοχή (OΛΚΕ ΑΕ) στα 693.055,70 ευρώ.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Κύριος του έργου και φορέας λειτουργίας και συντήρησης είναι ο ΟΛΚΕ Α.Ε., ενώ δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Το έργο εντάχθηκε τον περασμένο Μάιο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014 – 2020» με απόφαση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και περιλαμβάνει τα απαιτούμενα έργα υποδομής, προκειμένου να καταστεί το τουριστικό καταφύγιο στη Σπηλιά ασφαλές, λειτουργικό ανταγωνιστικό και ελκυστικό για τους πιθανούς χρήστες αναδεικνύοντας και προστατεύοντας παράλληλα τα υφιστάμενα κτήρια, τα οποία αποτελούν μέρος της ιστορίας του χώρου.

Τα λιμενικά έργα περιλαμβάνουν την επέκταση του προσήνεμου μώλου κατά 160 μ., ώστε να προφυλάσσεται η λιμενολεκάνη από όλους τους συνδυασμούς ανέμων και να δημιουργούνται ασφαλείς και άνετες συνθήκες ελλιμενισμού.

Προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση πλωτών προβλητών για την προσέγγιση των σκαφών, υδραυλικά έργα, οικοδομικά έργα για την ανακαίνιση των παλαιών εκδοτηρίων ώστε να καταστούν λειτουργικά και να αποδοθούν σε χρήση, προκειμένου να στεγαστούν οι υποστηρικτικές λειτουργίες του καταφυγίου.

Τέλος, προβλέπονται ηλεκτρομηχανολογικά έργα για τα δίκτυα εξυπηρέτησης των σκαφών (παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και τηλεφωνίας) τα δίκτυα πυρόσβεσης, κλπ.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media