Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Νέα μαρίνα για 44 σκάφη αναψυχής στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας

Μία νέα μαρίνα με δυναμικότητα ελλιμενισμού 44 τουριστικών σκαφών, μήκους από οκτώ έως 25 μέτρα, θα δημιουργηθεί στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας της Χαλκιδικής, καθώς με Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α) που υπέγραψαν οι Υπουργοί Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, αποφασίστηκε η χωροθέτηση και εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι των εγκαταστάσεων.

Το έργο θα διαμορφωθεί σε μια χερσαία έκταση 3.660 τ.μ., ενώ το εμβαδόν της θαλάσσιας ζώνης θα καλύπτει 18.410 τ.μ.

Προβλέπεται ακόμη η τοποθέτηση πλωτού κυματοθραύστη μήκους 64 μέτρων, τόσο για την προστασία των σκαφών από την κακοκαιρία, όσο και για την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού τους.

Η Κ.Υ.Α προβλέπει επίσης την κατασκευή κτηρίου Διοίκησης και χώρου ενδιαίτησης για τους χρήστες της μαρίνας, συνολικού εμβαδού 192 τ.μ.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Για τα σκάφη αναψυχής προβλέπονται οι εξής παροχές:

Δίκτυο ηλεκτροφωτισμού

Παροχές πόσιμου νερού και ρεύματος

Σύστημα πυροπροστασίας

Δεξαμενή συγκέντρωσης καταλοίπων.

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή θα λειτουργήσει από το 2021 μεγάλη τουριστική επένδυση (φωτορεαλιστική απεικόνιση) που υλοποιείται από τη Μεντεκίδης Κατασκευαστική και θα διαθέτει: 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα 500 κλινών, που θα αποτελείται από ένα κεντρικό τριώροφο κτήριο και διώροφα κτίσματα τύπου bungalows, εστιατόρια, πισίνες, beach bar κ.ά.

Επιπλέον, σχεδιάζεται σε έκταση δίπλα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα, η κατασκευή 150 μεγάλων παραθεριστικών κατοικιών.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media