Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας

ELECTRA

 

Άλλα τρία ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν στο κέντρο της Αθήνας, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, μετά από τη μετασκευή υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων.

Η πρώτη άδεια χρήσης ξενοδοχείου δόθηκε σε υφιστάμενο κτήριο που βρίσκεται επί των οδών Ερμού 121 και Άστιγγος. Λίγα μέτρα πιο πάνω δόθηκε άδεια χρήσης ξενοδοχείου σε κτήριο επί της οδού Ερμού 95. Μία ανάσα από την πλατεία Μοναστηρακίου σε κτήριο επί των οδών Κηρυκείου 6 και Μητροπόλεως 65 δόθηκε και η τρίτη άδεια χρήσης ξενοδοχείου.

Την ίδια ώρα στην οδό Μητροπόλεως με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για τη μετασκευή του κτιριακού συγκροτήματος, ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδας που στεγαζόταν παλαιότερα το υπουργείο Παιδείας, από τον ξενοδοχειακό όμιλο Electra.

Επιπλέον, προχωρά η ανακατασκευή διατηρητέου κτηρίου επί της οδού Μητροπόλεως, ιδιοκτησίας της εταιρείας Χυτήρογλου, με σκοπό τη λειτουργία ξενοδοχείου από τον όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη (Grecotel).

Παράλληλα, νέα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν και στο Κολωνάκι. Το πρώτο επί της οδού Βαλαωρίτου 6 θα λειτουργήσει σε κτήριο ιδιοκτησίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η οποία διεξήγαγε πρόσφατα διαγωνισμό για τη μακροχρόνια εκμίσθωσή του. To άλλο ξενοδοχείο θα λειτουργήσει από την ξενοδοχειακή αλυσίδα Coco – Mat Hotels and Resorts.

Ο όμιλος Υφαντή προγραμματίζει την υλοποίηση νέας ξενοδοχειακής επένδυσης στο κέντρο της Αθήνας σε ιδιόκτητο διατηρητέο κτήριο που λειτουργούσε το ιστορικό ξενοδοχείο Πίνδαρος και βρίσκεται δίπλα στο Fresh Hotel που ανήκει στον ίδιο όμιλο.

Μέσα στο 2016 ανοίγει και πάλι στην πλατεία Ομονοίας το πρώην Fashion House Ηotel της Grecotel (Classical Hotels), το οποίο εκμισθώθηκε από ελληνοαμερικανικό όμιλο.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Στάθη Κουσουνή στο kathimerini.gr