Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Νέα δεδομένα μετά τη συνάντηση πολιτικής ηγεσίας υπουργείου Εργασίας – ΠΟΕΕΤ

Μετά την προχθεσινή συνάντηση της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕΤ), με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, από την ΠΟΕΤΤ ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:

 

«Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας, προχθές 8/07/2020 συναντήθηκε με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κ. Άννα Στρατινάκη, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. Κώστα Αγραπιδά και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Η συνάντηση είχε διάρκεια 4 ώρες και από την αρχή φάνηκε πως υπήρχε η βούληση να λυθούν κάποια ζητήματα.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Έτσι λοιπόν καταφέραμε:

– Το πρόβλημα που υπήρχε στο «Εργάνη» που δεν έβγαζε τα στοιχεία του εργοδότη λύθηκε και όλοι τώρα μπαίνουμε και κάνουμε την αίτηση κανονικά.

– Όσοι συνάδελφοι δούλεψαν για πρώτη φορά πέρυσι σε ξενοδοχεία και δεν πήραν ούτε εποχικό επίδομα, ούτε επίδομα ανεργίας, έχουν το δικαίωμα να μπουν κανονικά και να κάνουν την αίτηση.

– Όλοι όσοι μπουν σε αναστολή σύμβασης δικαιούνται μείωση ενοικίου.

– Οι συνάδελφοι που δουλεύουν εποχικά σε 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία δικαιούνται κανονικά και μονομερώς να κάνουν την αίτηση για αναστολή σύμβασης.

– Τέλος είμαστε κοντά να λύσουμε και την αδικία στον κλάδο του επισιτισμού και σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί η ρύθμιση και για τους συναδέλφους μας εκεί, αφού καταφέραμε να παρουσιάσουμε σωστά το πρόβλημα στον κλάδο μας και τόσο ο υπουργός κ. Βρούτσης όσο και η Γενική Γραμματέας κ. Στρατινάκη κατάλαβαν το πρόβλημα και είμαστε σε διαρκή επαφή για τη λύση του προβλήματος!!

ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ! ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ!!!

Υ.Γ: Σας επισυνάπτουμε την νέα διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου (δείτε ΕΔΩ)».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media