Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Νέα αύξηση του τουρισμού από τις ΗΠΑ το 2015

NY

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών για να επισκεφθούν την Ελλάδα διαπιστώνεται και κατά την ετήσια ταξιδιωτική έκθεση που πραγματοποιεί η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» (The New York Times Travel Show), σε εκθεσιακό – συνεδριακό κέντρο του Μανχάταν, από την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα.

Στην έκθεση της «Νιου Γιορκ Τάιμς» συμμετέχουν 500 και πλέον εκθέτες από 150 χώρες.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος επεσήμανε ότι «από την Αμερική είχαμε μεγάλη αύξηση αφίξεων στην Ελλάδα κατά την περσινή χρονιά. Και το γεγονός ότι το δολάριο ενισχύεται σε σχέση με το ευρώ, η Ελλάδα γίνεται ακόμα πιο ελκυστική. Ο μέσος Αμερικανός τουρίστας ξοδεύει περισσότερα χρήματα στις διακοπές του απ΄ ότι ξοδεύει ο μέσος Ευρωπαίος τουρίστας και η αμερικανική αγορά είναι πραγματικά μια πολύ καλή αγορά για το τουριστικό προϊόν που έχουμε».

Η διευθύντρια του γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στη Νέα Υόρκη, Γρηγορία Καματερού, δήλωσε ότι «είχαμε μια χρυσή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα το 2014. Η αμερικανική αγορά έδειξε τις δυνατότητές της». Η κ. Καματερού ανέφερε ότι «οι προκρατήσεις πάνε καταπληκτικά για το 2015. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, θα πάμε ακόμα πολύ καλύτερα φέτος, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά».

Πηγή: www.imerisia.gr
Banner: www.nyttravelshow.com

Σημείωση e – Travel News: Το 2014 επισκέφτηκαν την Ελλάδα περίπου 580.000 τουρίστες από τις ΗΠΑ.

Share Post