Κυριακή 28 Μαϊου 2023

Νέα 5άστερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε ελληνικά νησιά

Φωτορεαλιστική απεικόνιση του Nana Imperial

 

Μεγάλοι ελληνικοί και διεθνείς όμιλοι καταστρώνουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια, θέλοντας να εκμεταλλευτούν την αύξηση του αριθμού των τουριστών από το εξωτερικό, που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα.

 

1. Ο όμιλος «Sani – Ikos» ξεκίνησε τις εργασίες κατεδαφίσεων στα ξενοδοχεία Corfu Chandris και Dassia Chandris στη Δασιά της Κέρκυρας, στα οποία θα γίνει ριζική ανακαίνιση – ανακατασκευή με σκοπό να λειτουργήσουν ως ένα ενιαίο ξενοδοχειακό συγκρότημα, το 5άστερο «Ikos Dassia Hotel», με 410 δωμάτια, σουίτες και bungalows το Μάιο του 2018.

Ο όμιλος προγραμματίζει στις αρχές του 2018, αφού πρώτα έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, την έναρξη του επενδυτικού προγράμματος και για το πρώην Club Med Kefalos στην Κω, το οποίο θα ανακαινιστεί πλήρως, θα επεκταθεί και θα λειτουργήσει ως Ikos Kefalos, επίσης πέντε αστέρων, την Άνοιξη του 2019.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος βρίσκεται σε αναζήτηση του επόμενου ξενοδοχείου προς εξαγορά.

2. Το project της NCH Capital Inc., στην περιοχή Κασσιόπη της Κέρκυρας, που θα αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου, που θα λειτουργήσει κάτω από την «ομπρέλα» διεθνούς αλυσίδας παγκοσμίου φήμης και παραθεριστικών κατοικιών. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το ξενοδοχείο προβλέπεται να λειτουργήσει το 2020.

3. Τον Απρίλιο του 2018 θα λειτουργήσει το 5άστερο Nana Imperial (φωτορεαλιστική απεικόνιση) του ομίλου Καράτζη, στη Χερσόνησο του Ηρακλείου, που θα διαθέτει 120 δωμάτια, σουίτες και βίλες, σχεδόν όλα με τη δική τους πισίνα. Η επένδυση θα κοστίσει 16 εκατ. ευρώ.

4. Δύο νέες επενδύσεις ετοιμάζει ο όμιλος Κολοσσός, συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ στην Καλλιθέα της Ρόδου. Η πρώτη, ύψους 45 εκατ. ευρώ, αφορά τη μετατροπή του πρώην τετράστερου Louis Colossos Beach σε resort πέντε αστέρων υπό την ονομασία Amada Colossos Resort και η δεύτερη την κατασκευή του 5άστερου «Marvel Luxury Resort», δυναμικότητας 222 δωματίων.

5. Μέχρι τον Απρίλιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του ξενοδοχείου Capsis στη Ρόδο στον επιχειρηματία Νίκο Κούτρα, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού της Eurobank, με το ύψος της πώλησης να υπολογίζεται σε 30 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Capsis χρήζει ριζικής ανακαίνισης ύψους τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ.

6. Tη Μύκονο επέλεξε ο όμιλος Μήτση (Mitsis Hotels) για να υλοποιήσει το νέο του επενδυτικό πρόγραμμα, που προβλέπει τη δημιουργία τουριστικού συγκροτήματος διαμερισμάτων και σουιτών περίπου 100 κλινών σε ιδιόκτητη έκταση περίπου 150 στρεμμάτων.

 

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της Βασιλικής Κουρλιμπίνη στο capital.gr

 

 

Share Post