Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Τρία νέα 5άστερα ξενοδοχεία σε Ρέθυμνο, Σαντορίνη, Ερμιονίδα

 

Πέντε νέες Στρατηγικές Επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 820 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, που συνεδρίασε χθες (08/05) με τη συμμετοχή των Υπουργών Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

 

Οι τρεις επενδύσεις αφορούν τη δημιουργία 5άστερων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων:

 

1. Το επενδυτικό σχέδιο «Cretan Tale» της εταιρείας «Blue Frontier Mονοπρόσωπη Α.Ε.» αφορά στην ανάπτυξη και λειτουργία παραθεριστικού τουριστικού καταλύματος και τουρισμού αναψυχής, που θα περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα πέντε παραθεριστικών τουριστικών οικιστικών συγκροτημάτων και δύο ξενοδοχειακών μονάδων καθώς και μαρίνα με τις απαραίτητες υποδομές, σε μεγάλη έκταση που βρίσκεται στο Δήμο Μυλοποτάμου του νομού (Περιφερειακή Ενότητα) Ρεθύμνου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 235.825.150 ευρώ και αναμένεται να δημιουργηθούν από την υλοποίησή του 225 νέες θέσεις εργασίας.

 

2. Τo επενδυτικό σχέδιο «SANTORINI VALVIS VOLCANIC SPA» της εταιρείας «ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΗ Α.Ε.» αφορά στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου και τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών στη Σαντορίνη. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 67.500.000 ευρώ και αναμένεται να δημιουργηθούν από την υλοποίησή του 75 νέες θέσεις εργασίας.

 

3. Το επενδυτικό σχέδιο «Ίδρυση και Λειτουργία Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος» της εταιρείας «ΣΚΑΡΛΕΤ ΜΠΗΤΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» αφορά στην κατασκευή και λειτουργία σύγχρονου και πολυτελούς συγκροτήματος μικτής τουριστικής εκμετάλλευσης στη θέση Πετροθάλασσα του Δήμου Ερμιονίδας της Αργολίδας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 202.990.000 ευρώ και αναμένεται να δημιουργηθούν από την υλοποίησή του 214 νέες θέσεις εργασίας.