Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Νάουσα: Πληρότητες 100% σε ξενοδοχεία και παραδοσιακούς ξενώνες την περίοδο του καρναβαλιού

Την τελευταία τετραετία η επισκεψιμότητα την περίοδο των αποκριάτικων εκδηλώσεων στη Νάουσα της Ημαθίας έχει αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο, κάτι που αντανακλάται στην τοπική αγορά.

«Το καρναβάλι της Νάουσας που χαρακτηρίζεται από το δρώμενο με τους Γενίτσαρους και τις Μπούλες είχε για πολλά χρόνια μια εσωστρέφεια, καθώς επικρατούσε η αντίληψη περιφρούρησης του δρώμενου που προϋπέθετε συμμετοχή σε αυτό μόνο σε μυημένους ντόπιους», όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας και ξενοδόχος της Νάουσας Δημήτρης Μάντσιος.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, η ενημερωτική εκστρατεία του δήμου Νάουσας σε μέσα ενημέρωσης της βόρειας Ελλάδας με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών είχε σημαντικά αποτελέσματα, καθώς οι πληρότητες στα ξενοδοχεία και τους παραδοσιακούς ξενώνες που διαθέτει η Νάουσα την περίοδο του καρναβαλιού έφτασε στο 100%.

Αυτό είχε αντίκτυπο και στις γειτονικές περιοχές, αφού οι επισκέπτες από μακρινές περιοχές αναζήτησαν κατάλυμα σε γειτονικές πόλεις όπως η Βέροια, η Έδεσσα και τα Γιαννιτσά.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Λευτέρη Ζαβλιάρη στο voria.gr.

Φωτογραφία: www.naoussa.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram