Κυριακή 26 Μαϊου 2019

Να μειώσει τις τιμές των εισιτηρίων ζήτησε από την Aegean ο δήμαρχος της Ρόδου

 

Να επανεξεταστεί το συχνά υψηλό κόστος των εισιτηρίων στα δρομολόγια Ρόδος – Αθήνα, ζήτησε σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Aegean Airlines, Ευτύχιο Βασιλάκη, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και το ίδιο σκέφτεται να κάνει και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για τα δρομολόγια Ηράκλειο – Αθήνα.

Από την πλευρά της Aegean, στη συνάντηση με το δήμαρχο Ρόδου έγινε αναλυτική παρουσίαση των παραγόντων που επηρεάζουν και διαμορφώνουν την τελική υψηλή τιμή των εισιτηρίων, όπως το υψηλό κόστος των φόρων αεροδρομίου, καθώς και ο ΦΠΑ στις πτήσεις εσωτερικού, μια επιβάρυνση που δεν ισχύει στις πτήσεις για το εξωτερικό.

Η συνάντηση ωστόσο είχε αποτελέσματα. Ο πρόεδρος της Aegean ανταποκρινόμενος στο αίτημα του δημάρχου Ρόδου ζήτησε την άμεση επανεξέταση του σχεδιασμού των πτήσεων του δρομολογίου Ρόδος – Αθήνα, προκειμένου να μειωθεί η τιμή των εισιτηρίων, καθώς και να εξυπηρετούνται περισσότεροι επιβαίνοντες.

Συνεπώς, ένα από τα πρώτα μέτρα που θα ισχύσουν τις προσεχείς ημέρες θα αφορά τη δρομολόγηση μεγαλύτερων σε χωρητικότητα αεροσκαφών, καθώς και την εβδομαδιαία αύξηση του αριθμού των πτήσεων.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Άννας Κωνσταντουλάκη στο patris.gr.

Post Tags
Share Post
Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας