Παρασκευή 29 Μαϊου 2020

Mythos: Ανοίγει το 2021 θεματικό πάρκο για την ελληνική μυθολογία στην Κύπρο

Μέχρι το καλοκαίρι του 2021, θα λειτουργήσει στην Πάφο το θεματικό πάρκο της εταιρείας Goldsky S.H Ltd, η οποία ανήκει σε επενδυτές από το Χονγκ Κονγκ και την Κύπρο.

Πρόκειται για το θεματικό πάρκο «Mythos», το οποίο θα αρχίσει να κατασκευάζεται μόλις εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες, ενώ έχει ήδη λάβει την πολεοδομική άδεια.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το κόστος του έργου υπολογίζεται στα 11 – 12 εκατ. ευρώ και οι εγκαταστάσεις θα δημιουργηθούν σε έκταση 45 στρεμμάτων.

To «Mythos» θα βασίσει τη θεματική του στην ελληνική μυθολογία και την κυπριακή ιστορία και οι εγκαταστάσεις θα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: «Κουλτούρα και Ιστορία», «Διασκέδαση και θεματικές διαδρομές» και «Απόλαυση και εκτίμηση της φύσης, κουλτούρας, μουσικής, τοπικών εθίμων και φαγητών».

Το πάρκο θα διαθέτει ειδικές διαδρομές με βάρκες σε τεχνητό ποταμό βασισμένες στην ελληνική μυθολογία και προσομοιάζοντας το ταξίδι του Οδυσσέα στην Ιθάκη.

Μία άλλη διαδρομή με βάρκες θα ακολουθεί το ταξίδι του Ιάσονα (αργοναυτική εκστρατεία) και απευθύνεται σε πιο περιπετειώδες κοινό, καθώς θα υπάρχουν πτώσεις από 3,5 και 7 μέτρα ύψος.

Τα μικρά παιδιά θα έχουν το δικό τους χώρο για να διασκεδάσουν σε ειδικό σημείο με εκπαιδευμένο προσωπικό για την ασφάλεια τους. Για πιο μεγάλα παιδιά (μέχρι 15 ετών) θα υπάρχει παιδότοπος με τσουλήθρες, αναρρίχηση και ειδικά παιχνίδια.

Το «Mythos Park» θα διαθέτει ειδική αίθουσα για φαγητό, ποτό και γλυκά που θα μπορεί να φιλοξενήσει 1.500 άτομα, αλλά και εκδηλώσεις όπως γάμοι, βαφτίσεις και παιδικά πάρτι.

Επιπλέον, το θεματικό πάρκο θα διαθέτει δύο καταστήματα με σουβενίρ, σινεμά επτά διαστάσεων (7D) για προβολή 20λεπτου βίντεο με την ιστορία της Κύπρου, αμφιθέατρο με χωρητικότητα 500 – 800 θέσεων που θα μπορεί να φιλοξενήσει θεατρικά έργα, όπερες και άλλες παραστάσεις και parking με πάνω από 250 θέσεις στάθμευσης.

 

Πηγή: www.philenews.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media