Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Ο μυκονιάτης επιχειρηματίας που σχεδιάζει τη δημιουργία μαρίνας στον Πλατύ Γιαλό

 

Ποσό που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 4.000.000 ευρώ θα κοστίσει η κατασκευή αγκυροβολίου (μαρίνας) χωρητικότητας 24 μεγάλων τουριστικών σκαφών αναψυχής στον Πλατύ Γιαλό της Μυκόνου.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε τώρα την κατασκευή μαρίνας μεγάλων σκαφών αναψυχής, άνω των 30 μέτρων στον Πλατύ Γιαλό, δίπλα από τη διάσημη Ψαρού, ακυρώνοντας μάλιστα και την προηγούμενη απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, η οποία στηριζόταν σε γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων και απέρριπτε την κατασκευή της μαρίνας.

Ειδικότερα, η εταιρεία Μykonos VIP Services, με δραστηριότητα στo νησί και επικεφαλής τον Κώστα Πανταζόπουλο, η οποία έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα του συγκεκριμένου έργου στην εταιρεία Cavo Psarou, είχε υποβάλει στο υπουργείο Πολιτισμού μελέτη για την κατασκευή αγκυροβολίου χωρητικότητας 24 μεγάλων τουριστικών σκαφών αναψυχής τύπου super yacht και mega yacht, τα οποία θα έχουν μήκος 30 – 50 μέτρα και άλλα άνω των 50 μέτρων, στην ανατολική βραχώδη περιοχή του Πλατύ Γιαλού.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η Cavo Psarou είναι εταιρεία με αντικείμενο το yachting και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πέραν του Κώστα Πανταζόπουλου, ενεργό συμμετοχή έχει και ένα από τα πολύ γνωστά ονόματα στο συγκεκριμένο κλάδο.

Ο μυκονιάτης Κώστας Πανταζόπουλος πριν από οκτώ χρόνια δημιούργησε τη δική του επιχείρηση με την ονομασία MTS Group που περιλαμβάνει δύο εταιρείες.

Η πρώτη είναι Μykonos VIP Services που παρέχει από αερομεταφορές με lear jet και ελικόπτερα-τα οποία ενοικιάζονται-μέχρι την ενοικίαση βαν ή SUV και τη διαμονή των πελατών σε 5άστερα ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται και σε βίλες.

Η δεύτερη είναι η Yachting & Rib Rentals η οποία εστιάζει στην ενοικίαση ταχύπλοων ή tender σε πελάτες για ημερήσιες εκδρομές τεσσάρων ή οκτώ ωρών σε κοντινά νησιά, ενώ δίνονται και για την εξυπηρέτηση θαλαμηγών.

 

Πηγή: Δύο αναρτήσεις στο newmoney.gr (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media